Yearly Archives: 2007

Pécsi tél

28-án nagybátyámmal és Flórával felmentünk a Mecsekbe, gyönyörű szép volt – 30 cm hó, az ágak majd összerogytak a súly alatt. Szánkóztunk is, láttunk lovakat és egy nagyon barátságos kis fekete cicát is :-) Jó itthon, a karácsony szép volt, bár lassan azt kezdem érezni, hogy folyamatosan csak eszünk… Holnap túra! Persze itt egy centi hó sincs, csak éppen hogy valami fehér lepel…

mecsek.jpg

Holnap megyek haza!

Na egy gyors beszámoló az elmúlt napokról: kiderültek a vizsgaidőpontjaim: január 14. (Asteroseismology), január 24. (The Milky Way Galaxy) és február 1. (Solar Physics) – ez utóbbit én kértem szülinapi ajándéknak, mivel ha mondjuk 24-e elé rakatom, akkor mi a francot kezdek itt magammal az utána levő 10 napon keresztül? Így majd szép nyugisan ráérek tanulni, beiktathatok szünnapokat, meg ilyenek. Minden nap ezen a Solar Physics-es beadandón dolgozom, már 8 oldal megvan a maximum 10-ből, de már nagyon nem bírok koncentrálni. Eleinte segített hogy otthon rossz a net, de ma már tényleg csak a holnapi hazaútra bírok gondolni. Kedden a Milky Way Galaxy professzora azt mondta, hogy nagyon professzionális kinézete van a beadandómnak (legalább a kinézete az :-D) – mire nem képes egy A&A stílusfájl… Tegnap délelőtt megejtettem az utolsó bevásárlást, és kihasználva hogy mindenki más egyetemen volt meg dolgozott, nagy nyugisan, minden tömegnyomorban való szenvedés nélkül beszereztem a karácsonyi ajándékokat is :-) Egy egész polcnyi ajándékot viszek haza! Már kinéztem azt is, hogy melyik vonattal megyek a reptérre, kinyomtattam a repülőjegyemet, és a menetrendet is. Ma még 13:30-ra megyek egy napfizikás PhD-védésre, aztán este gyeplabda, holnap reggel egy gyors mosás és repülök haza! Juhú! Ja, az ilyen reakciókért érdemes (angol) honlapot csinálni a Kéktúráról (idézet az index.hu Kéktúra fórumából):

Belenéztem a hivatkozott oldalakba! Hatalmas gratula!!!! Mostanában, sajnos kevesebbet tudok foglalkozni az információk felkutatásával, rendszerezésével de ez a munkamennyiség, mely az oldalak mögött van, ledöbbentett. Külön elismerésem azért, hogy önzetlenül megosztod mindenkivel az információkat, ellentétben egyesekkel.

Belga marcipán

Nem most ettem, hanem pár napja, de mivel az otthoni net éppen halott, és eddig nem is volt időm, most innen az egyetemről élesítem be a következő csokis bejegyzést. Egyébként majd holnap még írok egy rendeset is az utolsó itteni hetemről. Kitartás, mindjárt otthon leszek!

Côte d’Or Spécialités – Marzipan

csokiteszt_005.jpg

Régebben nem voltam egy nagy marcipán rajongó, de mivel Flóra szereti, és kap is néha, azért azt meg szoktam kostolni :-) Szóval gondoltam mi lenne ha megkostolnék egy táblával itt, hátha finom. Mivel már két napja nem ettem csokit, megérett a dolog a cselekvésre. 125g-os, egyébként kívülről szokványos Côte d’Or csomagolás, belül viszont van egy kis turpisság. Ezen a táblán nincsenek kockák, hanem egy darab nagy 50%-os csokiban megfürdetett marcipántömböt rejt a csomagolás. Illata finom (azt mindig is szerettem a marcipánban). Nagyon puha az egész, az íze is igen kellemes, lágy marcipán, és a csoki sem túl édes vagy keserű rajta, ráadásul jó vékony is, így nem nyomja el a töltelék ízét. Talán a legjobb marcipános csoki amit valaha ettem (ugyan túl sokat nem ettem).

Értékelés: 5 (jeles)
Ár: 1.41 € / 100g

Ezüstvasárnap Antwerpenben

Csak pár szóban még a hét korábbi történéseiről is: szerdán megjöttek a kért értesítések a koordinátoroktól, azaz papírmunka letudva. Este kézilabda helyett gyeplabdázni voltam, jó hideg volt, és főleg a kapuralövéseket gyakoroltam – hasonló volt a program csütörtök este is, csak még hűvösebb időben. Aznap egyébként a Milky Way Galaxy beszámolót majdnem teljesen be is fejeztem, péntek délelőtt pedig elkészítettem a délután be is mutatott “digitális fóliákat” is (maga a prezentáció nem volt olyan hű de jó, valahogy ez az angolul előadás még mindig elég stresszes számomra). Szombaton a bevásárlás és a mosás után a beszámolót is befejeztem és el is küldtem a tanárnak, így már “csak” a Solar Physics feladat befejezése van hátra (hogy csak az Asteroseismology cuccok maradjanak az otthon töltendő időszakra). Egyébként a könyvtár előtti téren a karácsonyi vásárban még műhóesés is van (igaz pici, de legalább a miénk – gondolhatják a belgák). Befizettem a 2008-as MCSE tagdíjat és a “kektura.eu” domain következő éves díját is, ma meg még lakbért is utalok.

antwerpen.jpg

Na szóval a karácsony előtti utolsó Belgiumban töltött vasárnapomon villámlátogatást tettem Antwerpenben. Képek már feliratozva a flickr-en. A 10:35-ös vonattal mentem és a 14:17-essel már haza is jöttem, azaz úgy két és fél órát voltam ott. Ennek több oka is van. Először is ezüstvasárnap lévén akkora tömeg volt, mintha épp turistaidény kellős közepe lett volna. Másodszor is nagyon hideg volt, napközben is fagyott. Végül pedig a korábban meglátogatott városokhoz képest ez nem valami nagy szám. Pár utca az ami érdekes, és a katedrális (nem, nem az van a képen) tényleg nagyon szép, de ennyi. Na meg a főpályaudvar! Na az tényleg tuti! Kicsit olyan mint a Nyugati (tetőszerkezet), csak éppen eleve grandiózusabb és a valószínűleg nem olyan régen történt modernizálásának és bővítésnek köszönhetően a föld alatt további két szinten folytatódnak a peronok! Eszméletlen… Talán ez tetszett a legjobban a városban. Valószínűleg a bevásárló-utca (ami hatalmas és tele van ilyen-olyan üzletekkel, áruházakkal, stb.) jobban tetszett volna ha nem hömpölyög rajta Belgium vásárlóképes lakosságának a negyede… Boldog kapitalista karácsonyt mindenkinek… Fujj… (U.i.: Anyu & Apu, ha nagyon adni szeretnétek még valamit, akkor MOUNTEX vagy Overland ajándékutalványnak – ha létezik ilyen – nagyon örülnék, és biztosan tudnám hasznosítani… na persze egy MacBook-nak is :-D)