Monthly Archives: November 2007

Nátha

Sajnos kissé meg vagyok fázva. Ez azt jelenti, hogy napi 50-100 zsebkendőt fogyasztok… Tegnap gondolkodtam is azon, hogy elmenjek-e kézilabdázni, de végül elmentem, mert emlékeztem, hogy edzésen soha nem szokott folyni az orrom. Ez így is volt, szóval örültem :-)

  • Megjött (hozta a postás) a “zöld cetli”, úgyhogy most már bármikor elmehetek és felvehetem (5 € ellenében) a Residence Permit / Identity Card-omat a City Hall-ban. Holnap vagy hétfőn el is megyek érte.
  • Válaszolt az itteni ERASMUS koordinátor: ha módosítani akarom a Tanulmányi Szerződésemet, akkor azt itt Prof. Jos Rogiers-el kell aláíratni (és erről egy ideiglenes másolatot a koordinátornak leadni). Miután Petrovay-val is aláírattam, majd arról is kell az itteni egyetemnek egy másodpéldányt csinálni. A vizsgaidőszak vége után semmi hivatlos teendőm nincs, elég csupán e-mailben kérnem, hogy küldjék el nekem – pontosabban Petrovay-nak – a Transcript of records-omat (azaz a teljesítési igazolást).

Ennek örömére meg is vettem a repülőjegyemet haza – 2008. február 5-én 19:40-kor szállok le a 2A-n. Remélem sokan vártok majd :-) Egyébként szerintem lazán haza tudom vinni minden cuccomat (két körben). Közben tegnap megvettem a Galactic Astronomy könyvet is, mert végre megérkezett az itteni jegyzetboltba is (62 € volt, de ennyi lett volna az Amazonon megrendelve is, mert az az 50 € házhozszállítás nélkül lett volna annyi…). Egyébként tegnap végre rávettem magam és megcsináltam a Solar Physics-re a feladatomat, amit ma be is adtam. Úgy látszik ez a nátha valamilyen szinten ösztönző hatással is van rám… Hogy mik vannak… Sajnos december 22-én nem dolgozik a fodrász ahova otthon járni szoktam, úgyhogy kénytelen leszek még itt elmenni és levágatni a hajam, ami először is drága lesz (nem is kicsit), másodszor is fogalmam sincs hogy fogok kinézni utána. Egyébként lehet hogy azt mondom majd, hogy vágja olyanra, amilyenre akarja :-D Csak rövid legyen és sportos ;-)

Na azt hiszem most haza megyek, elég volt mára az egyetemből. Egyébként esik az eső, úgyhogy ma ki fogom hagyni a gyeplabdát, nem szeretnék ráfázni erre a megfázásra. Jövő héten úgyis elmarad a kézilabda, majd akkor szerdán és csütörtökön is hockey-zok. Holnap Steven-nel valószínűleg megírjuk a Milky Way Galaxy beadandóját, aztán este meg lesz a Madagaszkár a VT4-en :-) Közlegénynek semmi esélye… Ha minden igaz a következő bejegyzés december 1-jén várható, és két szempontból is különleges lesz. Az egyik, az a nagy csoki teszt lesz, a másik meg találós kérdés, aki kitalálja, annak viszek egyet a tesztgyőztes csokiból ;-)

Ui.: este elmentem megvenni pár csokit a teszthez, és látom, hogy már áll a város nagy fenyőfája :-) Szép lesz…

Ez nem az én napom…

Ez kész… Totálisan kész… Ma először is nem tudtam rendesen felkelni, miután éjjel csak forgolódtam és folyton újra és újra felébredtem. Utána egyszerűen használhatatlan voltam, honvágyam volt, kicsit fájt a torkom, meg minden, de aztán az ebéd kicsit helyre tette az optimizmusomat. A délutáni Milky Way Galaxy órám valami hihetetlenül unalmas volt – mindez egy levegőtlen, meleg teremben. Hazafelé már esett az eső, de mivel már egy szem csokim (és kenyerem) sem volt, be kellett mennem a boltba (eddigre az iPod-om is lemerült…), ahol természetesen tömeg volt, és sikeresen beálltam abba a sorba, ahol egy új pénztáros ügyetlenkedett… Aztán hazaérve bedugtam az iPod-ot tölteni, és konstatáltam, hogy nem igen reagál a gombok megnyomására… No mondom ez így nem lesz jó… Már kicsit el is keseredtem, hogy ma minden tönkre megy, amikor észrevettem, hogy csak “le volt zárva a billentyűzet”, azért nem ment semmi… Szóval ennél a napnál már csak jobb jöhet. Azt meg sem említeném, hogy sem az ELTE TO-ról sem az itteni ERASMUS összekötőtől nem képesek válaszolni az e-mailemre…

Gondolatok éjfél körül

Mielőtt lefeküdnék aludni, lenne itt pár dolog… Megint eltelt egy hét, hihetetlen milyen gyorsan repül az idő! Lakik egy kínai srác velem egy szinten, aki rendszeresen szokott főzőcskézni is. Ezzel nem is volna semmi baj, csakhogy mindig mocskot hagy maga után, folyton csurom víz utána a padló a konyhában, alapanyagmaradékok vannak a pulton, a földön… Ez néha elég elkeserítő… Nem tudom, őt hogy nem zavarja? És akkor ott van még a barátnője, aki olyan hangos, éles és magas hangon tud beszélni, hogy a falra mászom tőle :-) De én toleráns vagyok, és nem leszek az ilyenek miatt bosszús, de nem ám. De Ázsiába nem megyek, az fix (maximum Tibetbe, ahol csak a szerzetesek csöndjét lehet hallani). Egyre nehezebben veszem rá magam hétvégente, hogy elmenjek mosni. Unalmas. De már csak négyszer kell mielőtt hazamegyek :-) Ha kereskedelmi tévé lennék (szerencsére nem vagyok), akkor most jönne egy nagy csillogó villogó reklám fülbemászó zenével az új műsoromról, aminek a címe: “A nagy belga-csoki teszt“. Részletek hamarosan ;-) Remélem ezzel sikerült mindenkinek a kíváncsiságát felkeltenem!

Ma 20 éve hunyt el Rockenbauer Pál. Kirándulás közben, a Naszály lábánál érte utol a halál. A Magyar Televízió szerkesztőjeként, operatőreként főleg ismeretterjesztő és természetfilmeken keresztül osztotta meg velünk műveltségét és a természet iránti őszinte szeretetét. Országos ismeretségre Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatával tett szert – melyben forgatócsoportjával végig járta az Országos Kéktúra útvonalát a Nagy-Milictől Írott-kőig. Nevét őrzi az általuk a későbbiekben bejárt útvonalon kialakított Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra.

Egy szép őszi nap

Szerdán a kézilabda nem volt olyan jó, valahogy nem élvezem annyira, mint régebben. Főleg az zavar, hogy ha irányítót játszom, nem tudom a megszokott utasításokat kiadni, mert a) nem tudom hogy van angolul, b) még a pozíciókat is máshogy hívják. De azért nem hagyom abba. Ha már a sportnál tartunk, akkor gyorsan még elmesélném, hogy a gyeplabda viszont elég jó volt tegnap, főleg hogy érzem milyen sokat fejlődtem az utóbbi hetekben! Az edző már azt is felajánlotta, hogy menjek át a csoport “more experienced” felébe, de én úgy gondolom, hogy a kezdőbbekkel jobban meg tudom tanulni az alapokat, úgyhogy maradtam.

leuven_007.jpg

Tegnap egyébként nagyon szép idő volt, időben felkeltem, és nyakamba vettem a várost – meg a fényképezőgépet. Elmentem olyan helyekre, amiket még nem fotóztam le, vagy amerre még nem is jártam. A képek már fenn vannak a Flickr galériámban, nem olyan nagyon sok (41 db) úgyhogy kényelmesen meg lehet nézni őket. Ebéddel együtt déltől délután négyig voltam a levegőn. Szép volt, jól is éreztem magam, sokkal jobb volt, mint bent poshadni az egyetemen a gépteremben :-) Nem tudom említettem-e korábban, de már az utcákat is elkezdték karácsonyi díszbe öltöztetni, nagyon szép lesz minden!

Most kaptuk meg a Research Project munkánk értékelését. A mienk lett a legjobb :-) A mindennapi munkára 18/20 pontot kaptunk – elértük a tudományos célokat, keményen dolgoztunk, független saját script-eket használtunk és nem az előre megírtakat. Az írott report-ra 17/20 pontot kaptunk – az angolunk magas színvonalú, és csak nagyon kevés hibát vétettünk. A prezentációra is 17/20 pontot kaptunk – tökéletes volt az időbeosztásunk, jó a stílusunk, mindig a hallgatóság felé néztünk, és az angolunk is jó volt. A kérdések megválaszolására 16/20 pontot kaptunk, mert a kérdések többségét megválaszoltuk ugyan, de ahol nem tudtuk a választ, ott nem tudtunk “magyarázkodni”. Overall: “very good project, innovative results, well done. Final score 17.5/20”