Monthly Archives: May 2008

Google Earth frissítések

Ausztriában hatalmas területeken (pl. Fertő-tó, az ország egész nyugati fele – a fenti képen a Medelzkopf mászásom -, stb.), Magyarországon pedig már Pécs (lásd a lenti képen) és Szombathely környékén is végre nagy felbontásban böngészhetjük a tájat a Google Earth szoftver segítségével! Az utóbbi időben igencsak belehúztak a bővítésbe! – És ezt még a Google Earth hivatalos és nemhivatalos blogjainál is hamarabb írtam meg ;-)

Vizsgaidőszak…

Sajnos bizony elkezdődött a vizsgaidőszak. Sírás-rívásra – őszintén szólva – ennek ellenére nincs semmi okom, mert az ERASMUS-os kavarás miatt ebben a félévben csak 1 igazi vizsgám és 1 szigorlatom van (tesi már kipipálva, és magfizikából meg két ZH-ból jött össze a 4-esem). Utóbbi hat félév elméleti fizikából – ami viszont őszintén szólva gyilkos. Most egyelőre még a vizsgára tanulok (Termodinamika és statisztikus fizika), de valahogy nem az igazi a dolog. Más tételsorából nem ugyan olyan a tanulás, mint a sajátból, de ez van, ha az ember belefáradt abba, hogy minden évben ő az, aki kidolgozza az összes tételt. De valahogy így se jobb. Hogy is mondják – “olcsó húsnak …” Sajnos nem csak híg, büdös is… Na mindegy, vizsga pénteken van, elméletileg átnéztem, sőt, át is írtam a tételeket, holnap elolvasom a Nagy Károly könyv (ezek jók szoktak lenni) releváns fejezeteit – akkor talán össze tudom rakni azt, ami a tételek alapján még nem állt össze. Azt hiszem legközelebb a vizsga után írok majd. Flóra meg lassan diplomás ember lesz! Nem semmi…

Egyébként meg megvettem az új ütőt, de végül nem a múltkor beharangozott lett, hanem egy másik [Canadien Gothic 30], ami attól szinte csak az ütőfejben tér el, de a boltban sokkal jobban “bejött” – és még olcsóbb is volt. A délutáni edzésen fel is avattam, nagyon jó, hihetetlen mennyit számít, hogy ovális a nyél keresztmetszete (nem kör) és hogy 4 (!) centivel hosszabb, mint a másik ütőm. Baromi jó. Ha megtanulnék végre rendesen mozgásban kapásból lőni, akkor már szinte elégedett lehetnék magammal. Bár szerintem ahhoz képest, hogy február végén kezdtem, nagyon jó vagyok ;-) Remélhetőleg ezt az edző is így látja.

Na lassan megyek aludni… Rossz így vizsgaidőszakban egyedül tölteni az estéket, most tisztára olyan érzésem van mint Belgiumban, amikor januárban nem volt senki, akihez szólni lehetett volna, mert mindenki otthon tanult, Leuven meg tök üres volt. Csak akkor még sport sem volt, és Flórával sem tudtam találkozni. Na mindegy, furcsa ez az érzés… Kicsit egyedül érzem magam :-S

Floorball hírek

A 2007/2008-as idényben a felnőttek között a Diamonds lett a bronzérmes, amint azt az alábbi táblázat is szemlélteti. Ez azért különösen érdekes hír, mert ennél a csapatnál edzek én is :-) Jövőre valószínűleg két felnőtt csapatot indítanak, az első osztály mellett egyet az OB III-ban is, és abban már én is játszhatok majd!

Elég sporthiányom van itt Piszkéstetőn, nagyon rossz érzés, hogy két edzést is ki kellett hagynom. Persze szép itt fenn, meg a munka is fontos, de azért mégis… Jó sport ez a floorball. Jó lenne ha több lehetőségem lenne gyakorolni. Az alant látható ütő meg nagyon megtetszett… Lehet, hogy alakul a névnapi ajándékom?

Kéktúrák a Cserhátban

A Pünkösd környéki szép időben két napot szántam arra, hogy bejárjam a Kéktúra cserháti részéből hiányzó szakaszokat, és ezzel Ablánc malom és Putnok között hézagmentessé tegyem az OKT teljesítésemet. Pénteken egyedül, majd hétfőn Flórával kirándultunk egy jót – többek között például jártunk Hollókőn is – így most már megvan a Kéktúra 3/4-e! Azért az már elég jó :-)

De a lényeg az az, hogy elkészült a beszámoló a szokásos extrákkal, és már olvasható a kektura.eu-n (a linkre kattintás után lefelé görgetve lehet eljutni a most bejárt két szakasz leírsához). Jó böngészést!

Esztergomról Budaörsre GYALOG!

A munka ünnepén részt vettem a Sárga 70 nevezetű teljesítménytúrán, és éjféltől délután 14:23-ig róttam a kilométereket. Szám szerint közel 70-et (innen a túra neve, ugyebár). Ez így elég fárasztónak hangzik, de nem volt vészes, közel sem annyira, mint a még a blog indulása előtt teljesített Kinizsi Százas – akkor a túra után egyből bedőltem az ágyba, most meg még lazán volt erőm Gödre is kimenni, és csak este lefeküdni aludni. Olyannyira motivált sem voltam már, mint a Kinizsi előtt, mert tudtam, hogy meg tudom csinálni, még fel sem merült bennem az ellenkezője, és így valahogy már nem volt akkora kihívás. Persze a célban azért elég büszke voltam magamra :-D Mostanra elkészült a leírás is, ahol van szintábra meg Google Earth file is. Mára ennyi.