Monthly Archives: November 2008

Lizards Fekete Ló – Diamonds X3M Team 8-13 (3-1,2-6,3-6)

A tegnapi bajnoki után vasárnap délelőtt Veszprémbe látogattunk, hogy megütközzünk az Ajka csapatával a Magyar Kupa negyeddöntőjébe kerülésért. Azaz ma is 6:30-kor keltem… Szerencsére most már bekapcsolták a fűtést az egyetemi sportcsarnokban, így nem kellett fagyoskodnunk, mint a múltkor. Két kulcsjátékosunk hiányzott a csapatból, de így is könnyű mérkőzésre számítottunk – hát nem egészen így alajult… Az első harmadban két sorral játszottunk (míg én a padot koptattam), sajnos ugyan ott folytatva a játékot, ahol egy nappal korábban abbahagytuk (sok hibával, lelketlenül, elképzelés nélkül adogatva) – így az OB III-as ajkaiak szégyen szemre 3-1-re megléptek. Természetesen a szünetben kisebb fejmosás következett, aminek szerencsére hamar meg is lett az eredménye. Nem is telt el sok a második játékrészből, és gyorsan fordítva végre már mi vezettünk. Hamar átálltunk három sorra, és most végre megint csatárként játszhattam :) Volt is két jó helyzetem, a másodikat épphogy csak mellé lőttem, valamint kiharcoltam egy szabadütést, amiből aztán gól lett. Jobban szeretek elöl lenni. Végül is a mérkőzés hátralevő részében nagyjából uraltuk a játékot, a védekezésünk persze messze nem volt tökéletes, de azért majdnem teljesen simán nyertünk és bejutottunk a legjobb nyolc közé. Hajrá Diamonds!

Diamonds X3M Team – VESC Lizards Fitt SE 16-5 (7-1,6-0,3-4)

Az év utolsó bajnoki mérkőzésén Kartalon fogadtuk a veszprémi gyíkokat. Az oda- és visszaút nehezebb volt, mint maga a mérkőzés, ugyanis fagyott esőtől havasesőn keresztül a szakadó hóig volt ott minden… Már a meccs elejétől mindhárom sorunk játszott (az első és harmadik harmadban azért néha összeállt a nulladik sor is), és az első két játékrész mintaszerűen sikerült, 40 perc után 13-1 állt az eredményjelzőn. Evelinnek (aki továbbra is az edzőnk) sajnos el kellett mennie a kisebbekkel Tatára, így az utolsó 20 percre “egyedül” maradt a csapat. Valószínűleg ez és a nagyarányú vezetés is szerepet játszott abban, hogy kicsit szétestünk, és ezt a Veszprémiek ki is használták. Jó tíz perccel a vége előtt ezért Evelin telefonon keresztül időt kért és lehordott minket (azért mindezt kihangosított mobilon keresztül, nem semmi, de nagyon hatásos volt), ezután már kicsit jobban ment a szekér, de azt a harmadot elbuktuk… Kár érte. Persze így is simán nyertünk. A harmadik sor (amiben védőt játszom, de ezt sem akarom már folyton leírni) volt az egyetlen, amelyik nem kapott gólt, igaz csak kettőt lőttünk, de akkor is :) Ja, és megvolt az első 2 perces kiállításom is (34:47 – fogás), csak a statisztikák teljessé tételéhez. Holnap Magyar Kupa, aztán hacsak nem játszunk 60 percen keresztül mintaszerűen, akkor a jövő heti edzédeken még biztos kapunk valami büntetést az utolsó játékrész miatt. Hajrá Diamonds!

8 forduló után így áll a 2008/2009. évi felnőtt férfi Országos Bajnokság II. osztályának tabellája. Emlékeztető: “a 6 csapatos OB II 2×5 fordulós alapszakasszal kezdődik, majd a 10 forduló után kiesik az Ares HC (U21) és az Ares HC-n kívüli csapatok közül az utolsó helyezett. Az 1-4 további rájátszásban vesz részt odavisszavágós rendszerben. Így alakul ki a bajnokság végeredménye.”

ISZINIK 40

A hétvégi ISZINIK teljesítménytúrán szervezőként és teljesítőként is jelen voltam – a dorogi ellenőrzőponton pontőrködtem 10 órán át, majd kicsit több mint 9 órán keresztül még elgyalogoltam Csillaghegyig pár másik túrázó társaságában (mi zártuk a túrát, mi voltunk a “seprűk”). Ennek az egésznek a története itt elolvasható. És hogy kihasználjam az internet adta lehetőségeket, itt a blogban is megtekinthető a megtett kicsit kevesebb mint 40 km útvonala.


Nagyobb térképre váltás