Monthly Archives: February 2010

A tél utolsó hete

A múlt hétvégi bringázásról még mindig nem írtam, de aminek jönnie kell, az jönni is fog. Csak hát egyben szeretnék a bringáról is kicsit részletesebben írni, most viszont nincs sok kedvem, és pár fotót is kéne csinálni, ami szakadó esőben és 100 kilométer per órás szélviharban nem igazán lehetséges. (Brutális idő van.) A hét elején nem történt semmi, szerdán a kétheti szokásos ebéd-megbeszélésen (hogy ez magyarul milyen hülyén hangzik) kicsit részletesebben is megmutattam a munkámat a területemen kutató kollégáknak. Mindenkinek tetszett, és nem is volt olyan kérdés, amit nem tudtam volna kielégítően megválaszolni. Este volt a havonta esedékes vacsoránk azokkal, akikkel együtt tanultam két éve. Most én voltam soron a szervezésben, így Steven ajánlására a De Wiering-be foglaltam asztalt. A hangulat és a lazac (na meg a sör: St. Bernardus Abt 12) kellemes volt, utóbbira viszont elfogadhatatlanul sokat kellett várni… Pénteken Raquel-t (spanyol postdoc) búcsúztattuk páran ebéddel a Via Via-ban, és kapott tőlünk (nem is tudom kinek az ötlete volt) olyan csokit, amivel én a náthámat gyógyítottam :) Én egyiptomi csirkemellet ettem – mazsolával és sárgabarackkal. A szombat jó sűrűre sikerült; délelőtt voltam gyógyszertárban (nátha ellen szerezni valamit), vettem biciklis térképeket, pótbelsőket és egy kis csokit is, amiről természetesen később majd lesz külön bejegyzés. Ebédelni a Domus-ba mentünk, lényegében enni és inni is ez az egyik legjobb hely a városban, legalábbis én nagyon kedvelem a hangulatát. A bolognai spagetti isteni volt, és jól csúszott hozzá a sör is (Cristal). Ezután Jonasszal bevezettük Paul-t a falmászás világába. Jól is ment és tetszett is neki, ami fontos, mert ha Jonas ősszel elhagyja az Intézetet, akkor szükségem lesz egy új mászótársra… Én most is 5a-kat csináltam és 5b-kkel barátkoztam, Jonas ráadásul végre csinált fotókat is! Ezután Paullal bevásároltunk, majd Stevennel kiegészülve főző- és Wii-estet rendeztünk :) Golf-ban verhetetlen vagyok, a desszert palacsinta banánnal töltve, tejszínhabbal és csokiöntettel pedig egyszerűen mennyie volt. Még helyi sört is ittunk (Park). Ezután hajnali kettőre sikerült is hazaérni. Mára nem terveztem semmit, nem is csinálok semmit, csak nézem a tévét… Valami belgiumi egynapos kerékpárversenyt közvetítenek, ott is szakad az eső és süvít a szél – isteni lehet, Tom Boonen (a belga bajnok) már be is szállt a kísérőkocsiba. Meg mások is. Meg tudom érteni őket. Néha akkora szél van, hogy félek nehogy benyomja az ablakot… Blogot sem sok kedvem volt írni… (Este viszont ismét baromi jó volt a florrball edzés, mostanában nagyon megy a játék – és ezt mások is látják!)

Megfázásra: csoki!

De nem ám valami Milka-kategóriás cucc (no offence). Megfázásra minőségi csokit kell bevinni, szekértő által előírt mennyiségben. És itt közel s távol csupán egy szakvélemény van – az enyém :)

Neuhaus Brussels Collection – Orangette

20100226neuhaus

Ezt a típust már egy ideje ki akartam próbálni, és mivel tegnap este realizáltam, hogy egy gramm, de még egy atomi mennyiségű csokoládém sincs itthon, így ma reggel beugrottam a Neuhaus üzletbe. Kandírozott narancs csokiba burkolva. Egyszerűen isteni. Az a helyzet, hogy egy este alatt el is fogyott. És őszintén mondom, hogy jobban érzem tőle magam ;) Viszont a papír dobozba (ami egyébként dupla rétegű) rejtett papírba csomagolás egyszerűen esztelen pazarlás (mégha nagyon pofásan is mutat), és akkor még nem beszéltem a díszzacsiról, amiben az egészet adják… De ez az ízen szerencsére nem változtat. Kár hogy egyheti csokipénzem rámegy…

Értékelés: 5 (jeles)
Ár: 6.67 € / 100g

The first sign of spring

20100222spring

When you see this next to the road, then winter is officially over. And there is a huge field of snowdrops just next to the Arenbergkasteel, it is truly amazing. Happy Spring, everyone! (It was 11°C today, but based on the precipitation, the Belgian monsoon has also arrived :D) And this is a very special song…

Union Beynoise Unihockey – Tigers Kraainem FC 3-6 (0-2,2-2,1-2)

Csütörtök este extra edzésünk volt, hogy a vasárnapi meccs előtt még kicsit rendbe szedjük a sorainkat. Részben szó szerint, ugyanis már aznap eldőlt, hogy az első támadó-sorban fogok jásztani – két finnel. (Külön vannak támadó- és védő soraink, általában nem is egyszerre cserélnek – pontosabban a védőknél általában nem is sorcsere van.) Egyikük egyben az edzőnk is, aki az edzés után mágnestáblával személyes taktikai eligazítást tartott csak nekem – hihetetlenül jól esett, és nagyon hasznos is volt. A meccs az affligem-i sportcsarnokban volt (a mai bajnoki forduló mindhárom mérkőzését ott rendezték), Brüsszeltől kissé nyugatra. Vicces szituációt eredményezett, hogy az ellenfél majdnem ugyan olyan mezben érkezett, mint mi, így végül kifordított felsőkben játszottunk :D Maga a meccs nagyon jó volt, jól ment a játék, adtam két asszisztot (bár nem tudom a jegyzőkönyvbe mi került bele – ez hivatalos), harcoltam, és eleresztettem (többek között) egy süvítő húzott lövést is, ami sajnos épphogy csak, de kifelé pattant a felső kapuvasról… Az egész csarnok felhördült – pedig én már benn láttam lelki szemeimmel :) Végig vezetve nyertünk (ami azért az utolsó helyezettel szemben elvárható volt), habár a második harmad vége felé volt egy kis hullámvölgyünk. Lényeg ami lényeg, pörgős, kűzdős, harcos meccs volt, élvezettel és jól játszottam, ráadásul most végig az első sorban! Kicsit több szerencsével akár három lövésem is gól lehetett volna. No majd legközelebb ;) Harmadikok vagyunk a tabellán, és az első négy helyezett jut a kupa-rendszerben lebonyolított rájátszásba.

Egyébként péntek este szokás szerint voltunk falat mászni, az 5a nehézségű utak már rutinból, gond nélkül mennek, 5b-ből pedig a múltheti most simán ment, és megpróbáltam két függszekedőset is (vagy nem tudom hogy mit mondanak magyarul az overhanging-re), de azokon csak féltávig jutottam (karban még nincs meg a kellő erő, de fejlődöm). A csillagászok között Jonas-on kívül már senki nem mászik jobban nálam ;) (Mondjuk nála sosem leszek jobb, de nem is ez a cél, csak a mászás élvezete.) Szombaton végre hazahoztam, majd felavattam az új biciklit, sőt vasárnap a meccs után délután is elmentem tekerni, de ezekről majd a következő bejegyzésben bővebben. Továbbá szombat este voltam Paul-nál (osztrák PhD diák, egy irodában dolgozunk) és végre játszottam Nintendo Wii-vel! Egyik-másik játék nagyon szórakoztató, és soha nem gondoltam volna, hogy így megmozgat… És mivel vacsorát is csináltunk, gondoltam minimum sörrel illene hozzájárulnom a dolog sikeréhez, így a másnapi meccs helyszínének szellemében a következő ízekkel bővül a gyűjteményem (plusz még egy pohárral is): Affligem Blond, Affligem Dubbel, Affligem Tripel. Szóval továbbra sem unatkozom, konkrétan blogot írni sem igen van időm, de azért igyekszem. Na pá. ;)

Rántotta

20100213rantotta

Isteni rántottát csináltam vacsorára :) 3 tojás, 10 deka szalonna, egy teljes fej vöröshagyma, egy hatalmas kaliforniai paprika, kevéske reszelt fokhagyma, só és egy adag reszeltsajt. Magos barnakenyérrel, tormával és ketchuppal fogyasztottam (plusz 100%-os narancslé). Még a végén tényleg fogok néha főzni is…

Pénteken egyébként végre felszereltem a pedálokat a bringára (nagyon pöpec), aztán este egész jól ment a falmászás, végre már egy 5b nehézségű utat is meg tudtam csinálni (esés meg hasonlók nélkül, két 5a-val való bemelegítés után). Szombaton hajnalban meg akartam nézni a téli (mi más is lehetne ilyen időben…) olimpia megnyitóját, de ez kimerült abban, hogy benyomtam a TV-t a MacBook-on, és aludtam, szóval félóránként láttam vagy 5 percet… Öreg vagyok én már ahhoz, hogy reggel háromkor nekiálljak egy három órás közvetítésnek. A lényeget azért a délelőtti ismétlésben átfutottam. Aztán igazából kissé össze-visszára sikerült a nap, mert ebéd után elmentem szerezni pár (6) hosszabb (10 mm-es) csavart, mert a Shimano csavarok rövidnek bizonyultak a Sidi cipőhöz (a klipsz rögzítéséhez). Nos, ezt ingyen megkaptam a szokásos boltomban, majd eltekertem az egyetemre, hogy felszereljem a klipszeket (még mindig ott van a bringa és az új cipők is), de ott jöttem rá, hogy nem a futártáska van nálam, amiben az imbuszkulcs készletemet hordom… Szóval tekerhettem haza, majd vissza, aztán kiderült, hogy mégis elég hosszúak az eredeti csavarok, így végül azokat használtam. De most már ez is megvan, és tényleg csak a jó (jobb) idő hiányzik ahhoz, hogy végre az új bringával tekerhessek. (Na jó, az iroda előtti folyosón már kipróbáltam :D). Ezután tehát másodszor is hazatekertem (táskámban a cipősdobozzal, amit megtömtem a bicikli papírjaival, alkatrészdobozokkal, lényegében mindennel, ami a bringához a helyszínen már nem kell – csak hogy rendet tegyek végre az irodában az asztalomon), majd még elgurultam vásárolni (pl. a rántottához paprikát, meg pár apróságot). Egyébként meg elegem van a hidegből. A tél most már monnyon le!