Bronzhétvége

Ez egy unalmas bejegyzés lesz – hosszú és képek sem lesznek benne. Kitartás! Azért lesznek apró érdekességek is ;-) Pénteken megtartottuk az előadást Steven-nel a Milky Way Galaxy című tárgyból. Szerintem elég jól sikerült, én legalábbis sokkal természetesebben beszéltem angolul, mint legutóbb. Egyébként a Tejútrendszer két különböző régiójának szín-fényesség diagrammjait hasonlítottuk össze egymással és egy modellel :-) Mondjuk ez itt nem hinném hogy bárkinek is túl sokat mond, ha csak valami csillagász ide nem téved… Otthon egy levél fogadott Leuven városától. Minden új lakosukat meghívják december 20-ára a Városháza Gótikus Termébe egy kis happening-re (jelzem a happening szót nem húzta alá a helyesírás ellenőrző… azért ez gáz…). Persze mindez hollandul volt, de lefordítottam. Este még kitakarítottam, majd hajnali négyig írtam a Solar Physics-es feladatomat… Letöltöttem az Astronomy and Astrophysics LaTeX (kívülállóknak ez egy bonyolult szövegszerkesztő) stílusfile-ját, és abban csinálom az egészet, így egyben még a LaTeX-et is gyakorlom (habár csak a BibTeX újdonság benne, de az is szuper). Mondjuk tök jó érzés olyan formában látni a beadandómat, mint amilyenben az egyik legjelentősebb csillagászati folyóirat cikkei is megjelennek – arról nem is beszélve hogy szép :-) Dolgozni kell vele, de megéri, és ha egyszer ne adj Isten cikket kell majd leadnom ebbe a folyóiratba, akkor már nem lesz újdonság a feladat. Ja, azért kicsit módosítottam a stílusfile-on is: kiszedtem azt a pár sort, ami az első oldal fejlécébe egy keretbe belerak mindenféle dolgot, amire csak igazi cikk leadásánál lenne szükség, jelen esetben viszont felesleges és esztétikailag is zavaró…

Szombaton ebéd után voltam fodrásznál (odamentem, épp nem volt senki, úgyhogy gyorsan le is tudtam), így végre megszabadultam hatalmas loboncomtól. Azért az otthoni fodrászom jobban csinálja, és nem is kerül 18 €-ba… Azért kis segítséggel (kétszer szólnom kellett hogy mit javítson a dolgon) tökéletes lett ;-) Délután voltam mosni, közben gyorsan vettem még csokit, és este az is kiderült, hogy a korábban említett extra pénzt az OTDK I. helyre kaptam (Laca is kapott, tőle tudom). Örülök nagyon, főleg hogy már a számlámon is ott pihen!

Vasárnap nagyon nem ment a munka, pedig még egy jó kis csokitesztet is közbeiktattam és a Nap is kisütött néha… A kéktúrázást már kihúztam a “szünet” beli terveim közül, mivel rövidek a nappalok és időm sem lesz túl sok :-( De azért két teljesítménytúra (max.) beleférhet, ráadásul az egyiknek Gödön van vége (így Flórának is egyből szimpatikusabb volt a dolog). Vacsora közben az egyik lány a folyosóról megjegyezte hogy jó (nice) az új hajam ;-) Egyébként este a BBC2-n néztem egy természetfilmet Anglia partvidékéről – gyönyörű szép volt, sok-sok légi-felvétellel, és nem az az unalmas szájbarágós NatGeo-féle. És ez már a harmadik olyan természetfilm-sorozat a BBC2-n amit szívesen néznék minden alkalommal.

Hétfőn leadtam a Tanulmányi szerződésem módosítását (megkértem őket hogy faxolják el az ELTE-re, Petrovay-nak pedig írtam, hogy legyen szíves írja alá és faxolja vissza, valamint az ELTE-n is adjon le egy másolatot Környei Ildikónak – és mindenkit megkértem hogy jelezzen vissza egy e-mail-ben), majd ebéd után felvettem a már több mint egy hete elkészült Residence Card-omat (Attest van immatriculatie). Egyébként rájöttem, hogy talán jobb is hogy nem Angliába mentem, mert ott olyan ciki lenne nem helyes nyelvtannal beszélni, itt meg fel sem tűnik senkinek (azért durva hibákat igyekszem nem véteni), mert ők sem beszélnek ám valami RIGÓ angolt…

Ma, miután tegnap végre sikerült éjfélkor lefeküdnöm (és ez nagy szó), sikerült 8-kor fel is kelnem. Ez eddig nagyon szép és jó, csak sajnos gondoltam még egy fél óra alvás nem árthat, amiből borzasztó módon fél 11-es kelés és mérgelődés lett… Ez után egész nap az egyetemen voltam, végre végigszenvedtem magam a halálosan unalmas cikken, amiből pénteken előadást kell tartanom a változatosság kedvéért megint Milky Way Galaxy-ból… Kiszövegkiemelőztem (ilyen magyar szó tuti nincs) a fontos dolgokat (aláhúzás = fontos / teljes kifestés = baromi lényeges), és utánanéztem pár kérdéses pontnak amit eddig nem értettem. Hihetetlenül agyfárasztó dolog… És most már a hazamenetelig ilyen szuper napok várnak rám :-( Talán a hétvégén elugrom azért Antwerpen-be, ha olyan idő lesz… Meglátjuk. További problémáim: 1) Haza szánt csokik hogy fogják túlélni a repülőutat a bőröndben – főleg a bonbonok, nem a táblák? 2) Nagyon remélem hogy nem fognak velem problémázni a reptéren, ha a kézipoggyászom a laptop plusz fényképezőgép-táska (benne halom kütyü) kombinációból fog állni… Merthogy elméletileg egy darab lehet (plusz kis méretű fényképezőgép nem számít darabnak), és ugyan ez szigorúan véve kettő, de bőven a 8kg limit alatt. És a norvégok meg a magyarok nem problémáztak, akkor ne problémázzanak a belgák sem! Még kormányuk sincs :-D (Na jó, ez gonosz volt…)

Hát akkor jó éjt :-) És minden elismerésem (és részvétem) annak, aki ezt végig elolvasta…

5 thoughts on “Bronzhétvége

  1. Anyu

    Hát én elolvastam. Végig. Helyenként egy kukkot sem értettem, helyenként meg baromira nem érdekelt, de ha Neked jó volt leírni, akkor nem baj.
    Csak negyedannyi csokit hozz, mint amennyire gondolsz!!!!
    Az angolt nem nyelvtanilag helyesen kell beszélni, az a lényeg, hogy gördülékenyen menjen, tudj kommunikálni, azzal meg semmi baj, úgy látom. Angliában sem lenne gáz szerintem.

    Na puszi! Nemsokára itthon leszel.

    Anyu

  2. Mama

    Az elismerést én is nyugtázom, mert most olvastam el, amit írtál. Én se értettem sokat, de azt látom, hogy van dolgod a hazajövetelig.De már nem tart soká!
    Puszi: Mama

  3. Flóra

    Szia!

    Végre én is géphez jutottam, hogy elolvassam, amit írtál, és ahogy mondtad, tényleg nem volt olyan érdekfeszítő. Viszont sokkal jobb volt tegnap hallani a hangod!
    Azért én örülnék, ha legalább annyi csokit hoznál, mint amennyit gondolsz, mert rá kell szolgálnom a Sunyika névre! :) Továbbá az angolok sem beszélnek Rigó angolt, mint azt tudjuk, sőt, itt volt is olyan angol, aki elment a Rigóba és megvágták…

    Itthon havazik, bár ezt biztos tudod. Tanulnivaló is van sok, szóval fel sem merül a hóemberépítés, főleg, ha nincs kivel.

    Vigyázz magadra! Puszi, Fló

  4. Anyu

    Lassan jöhetne már egy új bejegyzés! Eljutottál Antwerpenbe? Itt havas, nedves, ronda az idő. Tegnap apuval nagy karácsonyi bevásárlást tartottunk az új Aréna Plazaban. Van valami szíved vágya? (Tudom, nagy távcső a ház tetején egy kupolában…. De valami elérhetőbbre gondolok.) Bár már kipipáltad Magadnak a karácsonyt. Te nagyon trükkös vagy, mert mindent előre kibrusztolsz, aztán az ember azt gondolja, hogy azért az mégsem lehet, hogy Neked semmi ne legyen a fa alatt….. Jó taktika.

    Puszi. Anyu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.