Sütííí!

Tegnap sütöttem püspökkenyeret :) Független szakértők egybehangzó véleménye szerint nagyon finom lett. Szerintem is. Sőt, ez lett az eddigi legjobb! A szokásos recept szerint csináltam, ha valakit érdekelne a dolog. Belevalónak most ezeket kevertem hozzá: őrölt dió, narancs- és citrom kockák (valami zselé-szerű bigyó, nem zselé, de nem is a friss gyümölcs, fogalmam nincs mi volt konkrétan), mazsola, szárított vörös áfonya és csokoládé… És végre mind a három rúd gond és repedés nélkül engedelmesen kijött a sütőformából! Igazából én már a nyers masszát is be tudtam volna falni, annyira jó íze és illata volt ;) Ilyen lett (csak kb. hétszer ennyi, amiből persze már most alig van – ami azért jelent valamit):

6 thoughts on “Sütííí!

  1. Mama

    Szinte érzem az ízét meg az illatát! Kár, h. interneten nem lehet küldeni belőle! Pedig úgy megkóstolnám!

  2. mariann

    Az történt, hogy én is kaptam két fél püspökkenyeret. De nálunk egyelőre még nem fogyott el. Ugyanis a tesómmal kincstári értéknek minősítettük. Ki kell érdemelni, hogy ehessünk belőle és beosztjuk minden egyes morzsáját. Szóval én ma ehettem két szeletet, egyet délelőtt és egyet délután. Ha szerencsém van, még holnap egyetemre is vihetek belőle!:) Nagyon finom lett! És örülök, hogy mostmár nemcsak képen láthattam! Köszönöm!
    Mosoly, mosoly!
    m.

  3. Flóra

    Anyukám nevében levédhetem a receptet? ;)
    Én sajnos most úgysem tudnám megenni, a zserbó is lassan rám szárad… Azért látványnak sem utolsó, gratula!

  4. Anyu

    Hát ez valóban nagyon finomra sikerült. Kinevezlek családi püspökkenyérsütő mesternek. Ígérem, hogy veszek egy nagyobb tálat, hogy még többet csinálhass egyszerre feneketlen bendőjű családtagjaidra való tekintettel.

  5. Wilika

    ez biza jól néz ki!
    Én csak muffin(szerűséget) sütöttem mostanában, mindenféle mérce nélkül, de nagyon csúnyák lettek. (Ellenben haverok és bátyám boldogan repültek rá, és igazuk volt, ízre csakugyan jól sikeredett) :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.