Első heti csokik

Először is, napi 100 gramm csokoládénál igyekszem nem többet enni. Bár azt hiszem ezzel is jóval az európai átlag fölött leszek… Mindegy, amíg lesportolom (egyelőre főleg gyaloglás, de aztán legkésőbb hétfőtől bicikli és remélhetőleg legkésőbb október elejétől floorball meg talán gyeplabda), és eszem mellé normális étkeket, zöldséget és gyümölcsöt, és nem kólát iszom (meg nem csak sört), addig ez nem lehet gond. Szóval lássuk sorra az elmúlt kicsit több mint egy hét új csokoládé-élményeit! (Még mielőtt meg lennék gyanusítva, ez egy időzített bejegyzés, a mai nap kicsit sűrűbb annál, hogy ilyenekre legyen időm…)

Côte d’Or Mousse Intense – Citron

20090831cotedormousseintensecitron1

140 g-os táblában árulják a külföldön is híres Côte d’Or márka (a belga Boci csoki, csak elefánttal) újdonságát. Részben könnyű citromos habbal, részben pedig folyékony zselé-szerű citromos masszával töltött fekete csokoládéról van szó. Az illata kicsit a zselés szaloncukorra emlékeztet (de a minőségi fajtából), a csokoládé nem keserű, a töltelék lágy és könnyű, ízre tökéletes. Talán az eddigi legfinomabb csoki ettől a gyártótól! (Amikor egyik este elsőzör megkóstoltam, kénytelen voltam azonnal elmenni fogatmosni, hogy ne faljam föl ott rögtön az egész táblát…)

20090831cotedormousseintensecitron2

Értékelés: 5 fölé (jeles)
Ár: 1.56 € / 100 g

Carrefour Chocolat Noir Fourré

20090831carrefourkortesfekete

Nem tudtam ellenállni a Carrefour áruházlánc saját márkájú körtés feketecsokijának (150 g). Pedig sejthettem volna, hogy Belgiumban, a csoki európai hazájában áruházlánc csokija nem jó választás. De körtés csokit még soha nem ettem… Az első sokk a csoki illata: étcsokoládés tortabevonó – klasszikus és ősszetéveszthetetlen. Sajnos az íze is az :( A második sokk: a töltelékben nagyon kevés a körte, és csak akkor érezni az ízét, ha az ember véletlenül ráharap egy gyümölcsdarabra – amiből egyébként nincs túl sok… Az egyetlen indok, amiért nem elégtelen az osztályzat (azon kívül, hogy azért négy nap alatt valahogy csak elfogyott a tábla), hogy az a pici körte-íz ami megvan a töltelékben, az még jó is lehetne, de nem ebben a pocsék csokoládében…

Értékelés: 2 (elégséges)
Ár: 1.06 € / 100 g

Galler Framboise

A lassan kedvenc belga márkámmá előlépő, belga királyi garanciával rendelkező (ez minden termékükön szerepel) Galler cég 70 g-os rúdjai közül került terítékre egy eddig ismeretlen íz – a málnás. Minimum 60%-os fekete csoki rejti a krémesen lágy, de talán kissé túlzottan visszafogott ízű tölteléket. Igazság szerint én jobban örülnék egy erőteljesebb, frissebb gyümölcs íznek, és az csoki illatából is hiányolom a málna erősebb megjelenését. Viszont kétség kívül jó csoki, de számomra nem tökéletes választás.

Értékelés: 4 (jó)
Ár: 1.61 € / 100 g

20090831gallercsokik

Galler Raisins de Smyrne

Igazából egy egész polcnyit fedeztem fel a Galler csokoládéiból a szokásos szupermarketemben, így sikerült még egy új ízt találni, mégpedig egy régen vágyottat… Nagy rajongója vagyok a mogyis-mazsis (vagy mazsis-mogyis, ahogy tetszik) csokiknak, de már többször gondoltam arra, hogy miért nem csinálnak csak mazsolásat, hiszen csak mogyorós már régóta létezik. És akkor tessék, itt van: vanilliás mandulás habbal és mazsolával töltött tejcsokoládé. Friss, gyömülcsös illat, és hasonló, mennyei íz! Telitalálat.

Értékelés: 5 (jeles)
Ár: 1.61 € / 100 g

7 thoughts on “Első heti csokik

  1. Benő

    Kedves Papics,
    meg tudnád esetleg írni e-mailben, hogy
    melyik a szokásos szupermarketed, ahol Galler csokikat lehet kapni?
    Köszi szépen,
    Benő

    címem:
    csimbyfreeKUKACfreemail.hu

  2. Mariann

    Kedves Péter!

    Úgy jutottam el a csokis írásodhoz, hogy rákerestem a neten a Cote d’Or egyik csokijára: Pate d’Amande.
    Sajnos, már nem lehet kapni, többen írták, hogy a céget megvette egy másik…
    Na mindegy. Elolvastam a “Magamról” menüdet, és meglepődve láttam, hogy csillagász vagy. Én is az szerettem volna lenni. Aztán matematikus lettem. (Most nyugdíjas vagyok.) Végigfutottam a CV-den is: fantasztikus!
    Ismeretlenül is gratulálok a pályafutásodhoz!

    További jó csillagászkodást és csokievést!
    Mariann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.