Leuven-i lakásom

Mivel végre felraktam az utolsó posztert is a falra, elérkezett az idő, hogy bemutassam a lakásomat. A Windmolenveldstraat 50-en bérlek havi 500 EUR-ért egy 30 nm-es studio-t, ebben az árban minden benne van, kivéve az áram. A Bing Maps-en szépen látszanak az ablakaim a másodikon:

20090919bingmaps

A folyosó kicsit szűkös, de a biciklit így sem nagy macera felcipelni, ráadásul van egy zárható előterem, ahova szépen be tudom rakni (itt van még egy jó nagy szekrény is, ahol a ritkán használt cuccokat tárolom – plusz ágyneműk, szerszámok, tábori ágy, bőröndök, stb.). Ezen felül van egy nagyobb szoba, plusz egy fürdőszoba zuhannyal, mosdóval és WC-vel.

20090919lakasom1

Le sem tagadhatnám, hogy a fekete-fehér mellett a piros és a natúr színek dominálnak. Ráadásul a csoki-színűre festett falat leszámítva ezen a képen minden az én agyszüleményem (az étkezőasztal és az íróasztalom alatti fiókos modul alapból benn volt, a többi cuccot az IKEA-ban vettem, illetve a nagy fekete-fehér képet anyuéktól kaptam karácsonyra – eszméletlenül MENŐ). Az asztalom környéke a legjobb.

20090919lakasom3

A szék támlájától balra látszik az Apple WiFi is ;) Van egy – elméletileg – csoki illatú gyertyám is ott a bal sarokban, aminek egyelőre olyan erős illata van, hogy munka után hazaérve teljesen fejbevágja az embert – brutális… Van egy kis konyhám is, persze a felszerelést azt nekem kellett megvenni bele (a hűtőt nem, azt csak leolvasztanom kellett, de utána olyan jó lett, hogy a legfelső polcon az első napokban fagyásveszély volt :D).

20090919lakasom2

Nincs ám mindig ilyen szépen megterítve, ezeket a szövet alátétet és a boros poharakat csak a press kedvéért tettem fel, a hétköznapokon műanyag alátétet használok – egy fokkal praktikusabb… Az ablakok között pedig van egy tükröm is. Lényegében az egyik falam majdnem végig ablak (kívül-belül megpucoltam ám, gyönyörű lett), a ház pedig D-DNy irányba néz, szóval a nap nagy részében besüt a Nap – ha engedem. Egyébként az ezen a képen látható bútorok eleve a szobában voltak, az az ajtó pedig a fürdőszobába nyílik.

Ami még hiányzik, az valami szőnyeg az ágyam elé, mert nem szeretem reggel a hideg követ (tudom, papucs…), meg azért ezzel a terítővel sem vagyok teljesen megelégedve, de kevesebb mint 5 EUR volt, és nagyon kellett valami arra az asztalra. És csak a tisztánlátás kedvéért, azért vannak repedések a falakon, egy-két régi szög helye is látszik (és a nagy kép mögött nem is csak egy-két helyen), a járólapok pedig sok helyen végig vannak repedve, és a zuhanyban egy-két dolgot ki kell javítani. Szóval természetesen nem tökéletes, de most hogy így berendeztem, szeretem ezt a helyet. (Igen, nincs sütő, szóval nem ehetek állandóan mirelit pizzát…). Lesz videós bejárás is, csak szólok.

8 thoughts on “Leuven-i lakásom

  1. sylverdevil

    sütő nélkül én megőrülnék, a lábam nekem is fázós (szerencsére az albérletben parketta van a szobámban), amúgy rettentően pofás kis hely! :)

  2. Anyu

    Egész jó lett. Azért összecsukott ággyal is kíváncsi lennék egy képre. Bálintnak persze nagyon tetszik a “lakásod”, bejön neki a kép. Tegnap teljesen átcseréltük a szobákat, de még messze nincs rend.

  3. Mama

    Nekem is tetszik, de engem zavarna, hogy köves. Nem lesz hideg, Valami szőnyeg tényleg kell. /Már megint éjszaka “dolgoztál”?!/

  4. Aura

    Szerencséd van Belgiummal. 500 euróért Hollandiában én egy 8 nm-es kis lyukat (“szobát”) kapnék egy kis lakásban egy másik emberrel megosztva a lakást (a minap ajánlották fel, az egyik végzős doktorandusz az intézetben)… :) Illetve ha szobát / apartmant akarsz találni, csak egy ingatlan ügynökségen keresztül teheted meg, akiknek le kell perkálni egyhavi albérleti díjat cserébe. Azt hiszem tudok valakit, aki kb. uolyan helyet bérel itt, mint te Belgiumban – 700 és 800 euró között fizet vmit… :)) Nem értem miért van ekkora különbség 2 szomszédos ország között.

  5. Bence

    Fekete-fehér-piros-natúrfa-periódusos redszer. Marhajól néz ki. Az enyém is ilyen lesz, periódusos rendszer nélkül :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.