Tekerés a Millenáris Velodromban

A szombat igazi biciklis nyári nap volt. Valahogy legalább ilyen mozgalmasan kellene eltölteni minden 24 órát. Voltam az “új” bringával a Millenáris Velodromban, mely Európa egyik legrégebbi (113 éves) kerékpáros pályája, a magyar kerékpársport bölcsője. Igényeltem (bár a pénzt még senki nem vette át tőlem, csak a papírt meg a fotót, de megoldom…) amatőrsportolói licenszet is, hogy 1) biciklizhessek az oválon és 2) támogassam a Milli-t. Nagyon nagy élmény volt ott tekerni, az előre elképzeltnél sokkal meredekebb kanyarokban gyorsan pörgetni és bedőlni, az egyenesben felmenni az ív külső szélére majd a kanyarban fentről leborítani a 7 méter magas 37 fokos lejtőn és tekerni mint az őrült :) (Jó, ezt csak egyszer próbáltam ki…) Nem tagadom, elkapott a hely szelleme… (Döntöttem – síkon, hátszél nélkül elért – sebességrekordot is: 50,3 km/h 48/18-as áttétellel – ez 147-es RPM!) Sajnos az alábbi videón (az első vágásig tartó pár másodpercet leszámítva) gyors kör technikai okok miatt nem került rögzítésre, de azért az érzés így is megvan :)

Kár hogy kevesen vannak kinn, pedig minden szerdán és szombaton van nyílt nap, az amatőrsportolói licenc pedig összesen évi 2000 HUF, amibe szerintem senki nem hal bele. Cserébe ott egy pálya, közösségi tér, büfé, stb. – és itt biciklizni olyan érzés lehet, mint a Népstadionban (a.k.a. Puskás Ferenc Stadion) focizni a haverokkal. Próbáltam a szokásos NightRide-osok közűl is elcsábítani embereket, így legalább nem voltam egyedül, bár az hogy rajtam kívül összesen ketten jöttek, kicsit csalódás volt… Pedig meg kéne menteni ezt a pályát a pusztulástól, és ehhez az kell, hogy újra felfedezzék meguknak a bringások.

A Milli után elgurultunk az Oktogonhoz fagyizni, aztán frizbiztünk a Margitszigeten (baromi jó volt), este pedig megvolt a szokásos NightRide is, most a változatosság kedvéért egy amerikai és egy francia biciklissel kiegészülve, így gyakorolhattam kicsit az angol idegenvezetést is :) Reggelre kicsit el is ment a hangom. De nagyon jó nap volt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.