La Palma – 10. éjszaka (a csokik)

Jó hely ez a La Palma, de belga csoki nélkül nem élet az élet. Azért is jó repülővel utazni, mert a brüsszeli reptéren a szokásos dolgok mellett pl. ezerféle pralinét is adómentesen (áfamentesen) lehet venni, ami azért minőségi (drága) édesség esetén nem kis árengedményt jelent. Szóval egy picit bevásároltam hajnali öt körül, hogy spanyol földön magyarként ne kelljen a belga ízeket nélkülöznöm ;) Szokásos tesztünk következik, gyenge idegzetűek, emésztési- és súlyproblémákkal küzdő olvasóim saját érdekükben ne olvassanak tovább! Én szóltam.

Neuhaus Truffles

20100329neuhaus1

Nem vagyok az a kifejezetten nagy trüffel rajongó, de hát nem lehet folyton ugyanazt a csokit enni, meg kell ismerni újabb ízeket is. Neuhaus-ban pedig még nem nagyon csalódtunk. A dobozban – ami emlékeim szerint nincs fél kiló (sajnos a blokkot könyvelés után szanáltam, így az árról nincs információm, még az on-line boltjukban sem lehet ezt a kiszerelést kapni, de megpróbálom kinyomozni hogy mennyi volt) – nagyjából a címkén látható trüffel pralinék találhatóak. Igazán minőségi csokoládé, a különböző bevonatok egyike másika igen speciális összhatást eredményez, viszont nekem soha sem jött be az a típus, aminek amolyan kakaópor szerű külseje van, mivel nem szeretem azt a száraz érzést (:D), amit a szájpadlásra tapadva okoz. Szóval nagyon jó csoki ez is, de összességében nekem ez “csak” jó, és nem kiváló vagy hasonló, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez csak a szerző trüffelhez fűződő nem túl rózsás viszonya miatt alakult így. Trüffelimádóknak azonban kötelező jelleggel ajánlott. (Mellesleg igen büszke vagyok magamra, ugyanis pontosan egy teljes hétig kitartott ez a doboz, ilyen pedig eddig még nem fordult elő a világtörténelemben.)

Értékelés: 4 (jó)
Ár: n/a

Neuhaus Likeurpralines

20100329neuhaus2

Az alkoholos csokik mindig is különleges helyet foglaltak el az édességpolcon. Gyerekként (vagy akár felnőttként is) ki ne adott volna meg bármit egy jó konyakmeggyért, egy szem rumos szaloncukorért, vagy éppen egy kis dugi Párizsi kockáért. Naugye. És a Neuhaus-nál nagyon jól tudják, hogyan kell a konyakmeggynél egy nagyságrenddel különlegesebb (és drágább), már-már kissé sznob csokoládét készíteni. Legalábbis a (mű)bőr, szegélyvarrással ellátott és mélynyomással feliratozott doboz talán már túlzás – bár be kell vallanom, igen hatásos csomagolás (és láttam én már Swarovski kristályokkal díszitett bársonydobozos csokoládét is, mondanom sem kell, hogy a maximálisan sznob Godiva kínálatában). Reprezentatív ajándéknak már íztől függetlenül tökéletes. A csoki külső egyébként 52%-os feketecsoki, a töltelékek pedig balról jobbra a következők: 12 éves Glenfiddich Whisky (1%), Cointreau (0.9%), Absolut Vodka (0.7%), Havana Club Rhum (0.7%) és Rémy Martin Cognac (0.7%). Mindegyik nagyon finom :) Természetesen az árból adódóan ez sem mindennapos csemege, de évente egyszer boldogan kiadok rá ennyi pénzt…

Értékelés: 5 (jeles)
Ár: 8.70 € / 100g

4 thoughts on “La Palma – 10. éjszaka (a csokik)

  1. Eszter

    Én imádom a trüffelt. Még házilag is gyártottam. Nyilván nem volt Neuhaus minőség, de azért finom volt. Nekem nem szabad Belgiumba mennem, mert anyagi csőd lenne számomra egy csokibolt…:) Majd vigyázok, nehogy véletlenül odavetődjek:D

    Dejó, a blogod már tudja, hogy nem vagyok robot:))) Azért ez viccesen hangzik:D

  2. Péter I. Pápics Post author

    Nyilván megkóstolnám a házilag gyártottat is ;) Azért ha véletlenül idevetődnétek, annak biztos nagyon örülnék :) (Ugye milyen okos blogom van :D :D :D)

  3. Eszter

    A házilag gyártott kakaóporos. De ha itthon leszel és szeretnéd, akkor talán csinálok. Hangsúlyozom TALÁN:D Le lehet hagyni róla a kakaóport végülis, bár úgy szerintem nem az igazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.