ERASMUS hajónapló – 25. nap

Üdv mindenkinek a ködös Albionból Leuvenből… Nem unatkozom :-D Lássuk mi történt az elmúlt időszakban – előveszem a jegyzeteimet… Szóval megjött Carolina Kolumbiából, és ő is Stevennel és velem fog dolgozni, szóval a mienk a legnemzetközibb team. Szerdán délelőtt tartottam nekik egy kis (~100 perces) bevezetést a Period04 szoftver (frekvencia-analízisre jó) és a GNUplot (szép ábrákat lehet vele csinálni) lelkivilágába – azaz kb. megmutattam mindent, amit én tudok. Adtam is nekik példa scripteket, meg ábrákat. Mindenki tök kedves, tisztára mint otthon. Aztán délután végre történt egy kis adminisztrációs előrelépés:

  • Benézett hozzám egy rendőr, hogy ellenőrizze, tényleg a bejelentett címen lakom-e. Egy kedves fiatal nő volt ;-) Ne aggódj Flóra, a nyomodba sem ért :-D Szóval kellett neki egy igazolvány (diák), meg a szerződésem a szobáról, és kész. Öt perc volt az egész. Már csak az értesítésre várok, hogy mikor mehetek vissza a City Hall-ba, és akkor kész is lesz MINDEN adminisztráció!!!
  • Írtam Petrovaynak egy levelet, amiben megkérdeztem, hogy lehet e egy itteni tárgyat kettő otthoninak elfogadni (6 kreditest két 2 kreditesnek), de még nem válaszolt.

Vacsorára az ALMA-ban salátát ettem, olyat, amiben garnélarák is volt. Még soha nem ettem rákot, úgyhogy gondoltam, egyszer élünk… De egész jó volt. A kézilabda is jobb volt mint egy héttel ezelőtt, mert kevesebben is voltunk, és nem is sérültem le. Pár dolgot hollandul is megértek már (pl. hogy nem lehet lepattintani a labdát). Ma pedig kikerült a nevem a kapucsengőre! Tök jó, majd lefotózom :-) Megkerestek a Hegyisport és Turista Magazintól, hogy szeretnék egy kéktúrás cikkhez felhasználni a képeimet (természetesen némi honorárium fejében)! Tök jó, remélem tényleg összejön, bár ez holnap kiderül. Ha embereket is fotóznék, akkor még a címlapon is lehetne képem :-( A gyeplabda nagyon jó volt, nagyon sokat fejlődtem, és élveztem is az egész edzést. Már most várom a jövő hetit. Sajnos megint mosnom kell, valahogy kezd gyorsan telni az idő, folyton azt érzem, hogy mosnom kell…

Elfelejtettem írni, hogy regisztráltam október 23-ra influenza elleni oltásra, amit direkt az egyetemistáknak szerveznek az egyetemi orvosi rendelőben. Most majd nem kell aggódnom, hogy megbetegszem (mert egyébként szoktam, tényleg…)! Na most már tényleg alvás…

  • Na, újabb update: megjött az ösztöndíjam (az ERASMUS). Újabb pipa és öröm, hogy nem vert át az ELTE :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.