Helyzetjelentés

kektura_en.jpgÜdv mindenkinek, még élek :-) Lássuk sorban mi történt az elmúlt napokban. Vasárnap egész nap fordítottam, aminek meg is lett az eredménye – nagyjából éjfél körül felkerült a világhálóra a Kéktúrás oldalam angol verziója! A túraleírásokon kívül mindent lefordítottam, persze nyelvtani hibák lehetnek (gépelési maximum egy-kettő), úgyhogy kérem a ráérő angolul nagyon jól tudó barátaimat, ismerőseimet, rokonaimat, hogy ha van fél órájuk, akkor olvasgassanak bele, és a hibákat írják meg nekem – de ne kommentként, hanem e-mailben, lehetőség szerint a hiba megjelölésével és a javasolt helyettesítő szöveg megadásával. Köszönöm.

Hétfőn csak a projekten dolgoztam, nagyrészt az egyetemen, szóval semmi érdemleges… Tegnap voltam influenza-elleni védőoltáson (meg dolgoztam a projekten…), ami nagyon profin meg volt szervezve (és egyébként 6.50€ volt). Azt gondoltam, hogy a délután 6-7 közöttre regisztrált 70 embert soha sem fogják tudni egy óra alatt lerendezni, de nagyot kellett csalódnom (pozitív értelemben). A bejárat után egyből egy kis asztalnál be kellett mutatni a diákot és kifizetni a pénzt, cserébe megkaptam a védőoltást a bontatlan dobozában, amit a következő 2 méteren kellett kibontanom, a műanyag és a papír csomagolást külön szemetesbe (!!!) elhelyeznem majd az orvosi szobába befordulnom, ahol egyszerre két nővér oltott párhuzamosan. Fertőtlenítő törlés, szuri, törlés, sebtapasz és viszlát. Az államat úgy szedtem össze kifelé menet… sn_frontview_web1.jpgEzt nevezik profizmusnak. Ezután a telefonom díjcsomagját átállítottam Pay&Go Freetime-ról International-ra, így most ugyan annyiért telefonálok mint eddig, csak a hétvégi saját hálózatba történő ingyenes hívás helyett a magyarországi számokat is ugyan annyiért hívom, mintha Belgiumba telefonálnék! És ez az SMS-re is igaz :-) Így többet írhatok Flórának (több mint 2,5-ször annyit mint eddig!).

Ma megint az egyetemen kezdtem, de nem voltam túl konstruktív, így hamar eljöttem. Délután beszereztem a karácsonyi ajándékomat (köszi Anyu és Apu), egy 3Dconnexion SpaceNevigator-t, ami főleg Google Earth-ben és a Google 3D-s tervező alkalmazásában (Sketch Up) nagyon szuper segítség, ami lényegében egy 3D-s egér. Kicsit nehéz lenne leírni, de nagyon jó! Fél óra alatt meg lehet szokni, és utána már olyan mint a biciklizés – nem kell rá odafigyelni. Még tegnap este elkezdten a Google Sketch Up-ban egy házat tervezni, és ma a vásárlás után is azt csinálgattam, az alsó szint már szinte teljesen kész, a nyílászárók és a bútorok hiányoznak (utóbbi nem is biztos hogy lesz), de a lent látható állapot kb. 4 óra terméke, szóval nagyon gyorsan lehet dolgozni. És természetesen szépen be lehet járni 3D-ben, nagyon profi :-) Ja, és vettem még pár zoknit, mert nagyon hideg van, és a bokazoknik már nem elégségesek. Már két napja télikabátban járok, mert napközben is csak 8°C van… brrr. Most megyek vacsorázni, aztán irány a kézilabda edzés! És aztán holnap gyeplabda!!!

house_1_1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.