Az elmúlt hétköznapok margójára

Először is hétfőn végre írt az ELTE kari ERASMUS koordinátor, és ugyan nem mindenre, de több kérdésemre is válaszolt (ne legyünk telhetetlenek).

  • A Tanulmányi Szerződés módosításának nincs határideje, elég hazaérkezés után leadni, azaz csak itt kinnn kell aláiratni, és nem kell postán hazaküldeni, faxolni, stb. Ez jó.
  • Ha valaki tovább szeretne maradni egy félévvel, akkor a továbbmaradási szándékot a dékánhelyettes úrnak címzett levélben kell jelezni – erre nincs formanyomtatvány, de le kell írni hogy eredetileg hány hónapra és hova szólt az ösztöndíj, illetve hogy hány hónappal szeretnénk módosítani. Ebben az esetben a második szemeszterre már NEM jár ösztöndíj, de pl. tandíjat továbbra sem kell fizetni, azaz az ember ERASMUS-hallgató marad, és így megilleti a státusszal járó minden kedvezmény, stb.

Azt persze továbbra sem sikerült kideríteni, hogy hivatalosan lehet-e egy tárgyat kettőnek elfogadtatni… Most már csak a TO-ban bízhatok… Ennyit a hivatalos dolgokról.

pscs3.jpgKedden megjött az Adobe-tól a key (egy kód, ami a szoftver telepítéséhez kell), úgyhogy reggel az volt az első dolgom hogy installáltam és örültem, hogy végre ilyenem is van :-) Nagyon jó, van egy csomó újdonság a kettővel korábbi verzióhoz képest, és egy csomó olyan dolog, amit majd a mindennapi szerkesztésben is használhatok. Itt baloldalt a saját dobozom fényképe látható :-D

Ráadásul a Student Edition-hoz jár egy bónusz DVD is, amin van egy halom bamutató videó az újdonságokról és bizonyos technikákról. Már belenéztem egy párba – nagyon hasznosak és érdekesek!

Egyébként igen, amikor éppen nem eszem vagy alszom, akkor továbbra is a Research Project-en dolgozunk, de most már csak apró javítások vannak hátra, lényegében készen van a beadandó beszámoló.

Kedden délután megvolt az első The Milky Way Galaxy című órám is, ami kissé unalmas volt, lévén én ezeket a dolgokat már mind tanultam. De lesz majd ebből is valami beadandó, úgyhogy biztosan nem fogok annyira unatkozni. Nagyon projekt-orientált egyetemi oktatás van ebben az országban… Persze ez nem baj, sőt! Este egyébként a Liverpool (kedvenc focicsapatom) rekordot jelentő 8-0-ra nyert a Bajnokok Ligájában. A gólokat itt meg is lehet nézni – érdemes ;-)

A Solar Physics feladatot szerencsére egy héttel elhalasztottuk (ez nagyon kedves volt a tanártól), aztán szerda estére a Prof. meg is betegedett, és írt egy e-mailt, hogy ha ez nem okoz gondot (!!!) akkor másnap mégsem tartana órát :-) Természetesen a válaszomban mielőbbi gyógyulást kívántam neki és biztosítottam afelől, hogy nem jelent gondot az óra elmaradása :-).

Sport-hírek következnek: a kézilabda elég jó volt, azt leszámítva, hogy nem is tudom hány éve annak, hogy utoljára fekvőtámaszt kellett csinálnom… Mert most megint kellett. A gyeplabda is elég jó volt, azt az aprócska tényt leszámítva, hogy voltak időszakok, amikor a reflektorok fényében szépen láttam az esőfüggönyt, ami éppen ránk zúdult :-D Engem speciel nem zavart, hogy már az első öt percben bőrig áztam, mert negyed óra után általában úgy is csurom víz szoktam lenni…

Ma az egyetemi teendők végén felraktam a számítógép-terem ajtajára az alább látható képet. Persze miután a többiek igencsak támogatták az ötletemet. Nagyon hatásos :-D Az eredeti kép az előző bejegyzésben is bemutatott képregény rajzolójának a műve, az lett felnagyítva a Stanford University VectorMagic alkalmazásával, majd kicsit megszépítve Photoshop-ban (főleg a betűk). Az a vicc az egészben, hogy az egyetemen van pár ajtó hasonló táblákkal (pl. sugárzásra, vagy erős mágneses térre figyelmeztetnek).

caution.gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.