Egy pihenőnap

A mai nap a pihenésé. Végre kialudtam magam – tegnap este amikor befejeztem a Nap-rovatot a Meteor-ba, akkor elég kába voltam már, és amint bedőltem az ágyba, rögtön el is aludtam. Ma reggel (9:45) kényelmesen, frissen és üdén keltem, elolvastam a híreket, szörföltem az információs világsztrádán (fél óra múlva egyébként új Mac-termékeket fognak bemutatni… – megtörtént, állam leesett…, bár az ára is ütős, úgyhogy nekem továbbra is egy MacBook kellene…), majd kicsit FIFA07-eztem (focis számítógépes játék, épp az angol harmadosztályba feljutott csapatommal harcolok a sikerért), voltam ebédelni az ALMA-ban (tegnap isteni marhapörköltet ettem ott), végül pedig összeállítottam az idei kéktúra-tervezetet, mely nagyon részletesen (a vonat- és buszjratok adataival) egy PDF file-ban található meg, de a kivonatot itt is közlöm (táv | szintemelkedés – tájékoztató jellegű adatok):

OKT 1/1-2.: Kőszegszerdahely – Velem – Írott-kő – Kőszeg (23,6 km | 749 m)
OKT 1/3-5.: Kőszeg – Szeleste (36,6 km | 271 m)
OKT 1/6-8.: Szeleste – Sárvár (21,8 km | 67 m)
OKT 19/1-3.: Becske – Nógrádsipek (25,6 km | 723 m)
OKT 19/4-5.: Nagymező puszta – Nógrádsipek (21,1 km | 512 m)
OKT 24/a.: Putnok – Aggtelek (30,7 km | 672 m)
OKT 24/b.: Aggtelek – Bódvaszilas (32,3 km | 943 m)

Ez azt jelenti, hogy szükségem van az 1. szakaszhoz (ami ráadásul Tomiéknak is hiányos és Katának és Dávidnak is hiányzik) egy péntek-vasárnap hétvégére (remélem pénteken nem lesz órám, és azon a héten majd a munkát is úgy csoportosítom), aztán a 19. szakaszból hátralevő két részhez két napra bármikor, illetve egy hétvégére a Putnok-Bódvaszilas távhoz. Ez nem sok, jóval kevesebb mint 2006-2007-ben, de ha ez meglesz, és mondjuk a korábban vázolt TT-k fele, akkor már boldog leszek, és a Flórával együtt tölthető időből sem vesz el túlságosan sokat a “túramániám”. De a legjobb ebben a tervben az, hogy 2009-re már csak a Bódvaszilastól keletre lévő 160,8 kilométer maradna, ami az idénre tervezetthez hasonlóan 7 nap alatt egész kényelmesen teljesíthető! Na azt hiszem több ilyen túraterves bejegyzés egy ideig nem lesz, mert idénre már nincs mit megtervezni :-D

Egyébként most elég viharos szél fúj odakinn, sajnos ma már semmi nem érződött a tegnapi nagy tavaszból… Most este még egy kis FIFA meg tévézés a programom, aztán megpróbálok időben lefeküdni. Utóbbival azért szoktak problémáim lenni… Flórának folyamatosan szorítok a csütörtöki vizsgához! Kitartás, már csak három hét, és a vizsgáknak is vége (azoknak már hamarabb is) és én is megyek haza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.