Haladok, és már csokim is van!

Na a mai adag készen van, lehetett volna ugyan több is, de a minimumot így is túlteljesítettem – és a bejegyzés után szerintem még kicsit vissza is megyek a bányába. Szóval alig két nap alatt 203 oldalt (slide-ot) ki is jegyzeteltem a 257-ből, és még van egy kis hely a 6. A4-es oldalam alján. Tömören és kis betűkkel írok, az biztos :-) Egyébként 10,0°C van kinn (már lassan egy hete beüzemeltem a vezeték nélküli külső hőmérőmet) és éppen süvít a szél… bár ez itt az utóbbi időben nem volt olyan ritka. Viszont ma voltam boltban is, és így megkóstolhattam (még mielőtt valaki belémkötne, előbb kifizettem, hazahoztam, és csak utána ettem belőle…) egy újabb ízt a Galler választékából – lássuk a tapasztalatokat!

Galler Grand Marnier

Az első dolog ami eszembe jut: “Párizsi kocka” íze van… De mi is ez a Grand Marnier? Csak mert nekem ez így (bármilyen szégyen is) semmit nem mond. Nézzük, mit mond a Wikipedia: a Grand Marnier egy likőr, melyet még 1880-ban alkotott meg Alexandre Marnier-Lapostolle. A triple sec-ek (~ narancsos likőrök) egy fajtája, többféle konyakból, narancs-esszenciából és egyéb összetevőkből készül. Most már ezt is tudjuk. Állagra a töltelék nem is hab, nem is krém, valahogy a kettő között. Finom, de nem az a nagyon ütős finom, és bosszantó, ahogy a csoki (ami egyébként 59%-os) elválik a tölteléktől, ahogy törik. Valahogy az alja nem ragaszkodik elég erősen az oldalához és a tetejéhez – ejnye, ez bizony Galler sajátosság… De az utóz, ami megmarad a szájban, az finom, talán itt jön elő igazán az a kis narancsos felhang. Nincs szívem rosszabbat adni mint:

Értékelés: 4/5 (jó/jeles)
Ár: 1.49 € / 100g

3 thoughts on “Haladok, és már csokim is van!

  1. Anyu

    Újabb csoki? Vagy valami más újság?
    Bálint holnap reggel 6-kor Münchenbe megy versenyre. Egyébként beteg. Remélem, ott nincs influenza!

    Puszi!

  2. Flóra

    Hol a párom? Bármerre nézek, sehol sem látom! :(
    (Olyan messzire sajnos nem látok el…)

    Fló

  3. Péter I. Pápics Post author

    Wow, mi van Münchenben? Ha már addig elmegy, eljöhetne ide is :-) Na de csak egy pacsira :-D Újabb csoki is van, nem kell aggódni, mindjárt írom a post-ot. 14 nap múlva ilyenkor már otthon leszek (azért annyit csak nem késik majd a gép, hogy ez az állításom ne legyen igaz)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.