Újra Belgiumban

Szerdán repültem vissza egy AVRO RJ100-as géppel (Brussels Airlines), ami félig üres volt, és melyben a 15F jelzésű helyen ültem (mellettem sehol senki). Persze cseles volt ám az indulás, mert a gép tényleg a 2B-ről ment, de a check-in a 2A-n volt… ilyen egy hülyeséget… Egyébként ez volt az első alkalom, hogy nem Boeing géppel utaztam (melyből volt már 737-300, 737-400 és 737-800 is). Érdekes, hogy ezen a gépen jobb oldalon két ülés van, az A és a C. Nincs B! Ferihegyen nagy köd volt, felszállás után gyorsan világosodott körülöttünk, és egy másfél perc elteltével ki is értünk belőle – a felhők fölött pedig ragyogó napsütés fogadott minket. Ez volt az utazás legszebb pillanata – a Nap átsütött az egész géptörzsön, meleg sárgás fénnyel töltve meg a kabint. A ködtenger felett látszott a Mátra, a Bükk, és távolabb a Magas-Tátra gerince és hófödte sziklás csúcsai is (200 km-es távolságban). Az úton egy nagy város felett repültünk el úgy, hogy láttam is belőle valamit, és most megnéztem a Google Earth-ben, hogy Nürnberg volt az (a Kongreßhalle és a városi stadion elég jellegzetes felülről…). Leszállásnál előszőr szakadó hóban repültünk, ami lejjebb átváltott (átolvadt) esőbe, de mire meglett a csomagom (ami még üresebb volt mint a gép), már kisütött a nap. Furcsa volt újra itt lenni, mert olyan, mintha el sem mentem volna :-( De jó meleg volt, egyik este 10°C-ot írt ki a gépem :-)

Megérkezésem után elmentem enni az ALMA-ba, majd gyorsan vettem pár dolgot a boltban (Pizza ára megint felment, már 2.60€), és elmentem az egyetemre hogy belevessem magam a projektembe. Persze kiderült, hogy miért nem tudtam otthonról dolgozni, de technika részletekbe nem mennék bele, kicsit ciki is… Lényeg ami lényeg, a következő két és fél napot szinte folyamatosan a gépteremben töltöttem, csak aludni mentem haza sorra este 11 után, de volt hogy éjfél után értem haza, és akkor még ennem kellett valamit… Mondjuk így minden este láttam a nyuszikat az egyetem körül szaladgálni :-) A péntek éjféli határidő előtt fél órával nyomtattam ki a beadandómat, és tettem be a megadott posta-boxba a tanszéken. Nem lett tökéletes, de azért szerintem jó, főleg ha azt nézzük, hogy kevesebb mint két és fél nap alatt hoztam össze (ha ezt nézzük akkor kisebb csodával ér fel a dolog… főleg hogy közben azért néha kissé kétségbe estem… de nem adtam fel!). Most még egy 10 perces előadást meg kell írnom a dologból hétfőre, ami nem nagy gáz, sőt még egy ábrára majd hibahatárokat is csinálok (a beadandóban erre már nem volt idő), ami neccesebb, az hogy még egy cikkből is kell addigra egy másik 10 perces előadást csinálnom. No mindegy, előttem a ma este és a vasárnap is. Azért kíváncsi vagyok a beadott beszámoló értékelésére… (Flórának meg meglett az EU vizsgája elsőre! Úgy örülök! Gondolom Ő is :-D)

És hogy legyen egy kis túra is a bejegyzésben, itt a listája azoknak a teljesítménytúráknak, amiket szívesen megcsinálnék idén (Tomiék pl. ha ne adj Isten olvasnák ezt, akkor elgondolkozhatnak rajtuk…) – így első ránézésre (és más színnel feltüntetem hogy mikor tavaszolunk meg nyaralunk, csak hogy oda senki ne szervezzen semmit…):

február 9-10.: Börzsöny Éjszajai TT v. Margita 40 TT
február 23.: Zöld 45 TT
március 8.: Mátrahegy 40 TT v. Normafa 20 TT
március 24.: Tojás 40 TT
március 29.: Téry 50 TT
április 5.: Julianus 50 TT
április 19.: Mátrabérc TT v. Gerecse 50 TT
május 1-4.: Flórával valami amit még nem találtunk ki
május 11-12.: Mátrai Csillagok Éjszakai 40 TT
július 12: Corvin János emléktúra 50 TT
július 19-augusztus 2.: Nyaralás
szeptember 13.: Meteor 50 TT
október 5.: Vasas Maraton TT
október 11.: Budai kilátók TT
november 1.: Piros 50A TT
november 22-23.: ISZINIK 50B TT
december 13.: Börzsönyi Vulkántúra TT
december 27.: Fóti-Somlyó 30 TT

Szeretném leszögezni, hogy nem akarok mindenképpen elmenni mindegyikre, lehet szó más túráról, kirándulásról, kéktúráról (ami már nagyon kéne lassan), biciklizésről, Magas-Tátráról, stb. Főleg azért írom le így előre, hogy jöjjön velem más is! Egyébként ez itt 16 túra, ami a már teljesített BUÉK 20-al együtt is kevesebb mint másfél túra per hó. Ez nem sok. Még ha havi egy kéktúra hozzá jönne, akkor sem lenne, főleg hogy ha esik az eső, akkor nem túrázom, úgyhogy a fenti listáról könnyen kieshet pár TT… Legközelebb a hétfői “vizsga” után jelentkezem.

5 thoughts on “Újra Belgiumban

 1. Flóra

  Szia!

  Teljesen mindegy, hogy havi átlagra hány túra jön ki, amikor egyes hónapokban úgysem túrázol, így ha jobban megnézed, vannak időszakok, amikor heti/kétheti rendszerességgel mész túrázni, főleg az elején. És ebben nincsenek benne a kéktúrák… Szóval hétvégi tanulásra és munkára leszek ítélve, sebaj, rámfér. :) De azért jól esne, ha a szülinapom hétvégéjére nem terveznél kétnapos ottalvós túrát, vagy hát Te tudod… Amúgy nem értem, minek drága pizzát venni, amikor tudnál Te főzni is, ha akarnál, a beadandóra sem hivatkozhatsz, mert nyitva volt az ALMA.

  Megyek vissza tanulni (szuper ez a hétvége..), puszi,

  Flóra

 2. Péter I. Pápics Post author

  Szia!

  Olyan kéktúra rész, amit szervezés nélkül, egy nap alatt meg lehet csinálni, már csak kettő van (egy nap alatt is meglenne, ha valaki vinne és hozna, csak a Volán és a MÁV nem akarja úgy…), szóval a kéktúrázások száma valószínűleg kevesebb lesz, mert nem olyan egyszerű kivitelezni, és már messze is vannak (azt a két napi adagot leszámítva) a potenciális szakaszok (azaz Alpokalja vagy Aggteleki-karszt). Szóval ne aggódj, sokat leszek Veled! Olyan sokat, hogy a végén majd te küldesz majd túrázni :-D Ja, a szülinapod utáni dolog meg nem két napos, este nyolckor indul, és másnap ha ügyes vagyok már én keltelek otthon ;-) – na jó, ha nem akarsz már nyolckor felkelni… Na puszi, megyek vacsorázni (bagett, sonka, sajt, lekvár…), aztán PPT-t csinálok.

 3. Flóra

  Szia!

  Én nem tennék lekvárt a sonkás-sajtos bagettre… :) Egyébként már megint ugyanazt eszed? Ha nem pizzát, akkor ezt? Gyere csak haza, majd főzünk együtt valami finomat!
  Mikor lesz már vége az egyetemnek?!? Annyira nem szeretném a következő félévet!
  Még egy kicsit visszamegyek a bányába, bár már leszakad a kezem. Remélem, Te jól haladsz!

  Puszi! Fló

 4. Anyu

  Végre újra hallunk Rólad. Sosem vagy fent a Skype-on sem, pedig pár szót legalább írásban válthatnánk néha.
  Tényleg nem kéne folyton pizzát enni! Vacsorázni is lehet az ALMA-ban, nem? Flórát is tervezd be a túrák közé, meg néha mi is szívesen látunk, bár itthon úgysem lépsz ki a szobádból.
  Sok sikert hétfőre!

  Puszi!!!!!!!!!

 5. Péter I. Pápics Post author

  Majd hétfőn leszek Skype-on. Vacsorázni lehet az ALMA-ban, de amikor este tizenegyig voltam az egyetemen, akkor nem akartam másfél órát veszteni azzal, hogy közben elmegyek az ALMA-ba… mert nincs ám mindig nyitva. És szombat este sincs, sőt vasárnap egész nap sincs.

  Flórát is természetesen beterveztem (pl. még TT is van olyan, ami neki való és még szép is – a kilátós), de az kicsit sok helyet igényelt volna, hogy az évből fennmaradó napok jelentős hányadára odaírjam hogy “xyz.hó q-adika: Flóra” :-D

  Na, még nem állok ám olyan jól, ahogy kellene, úgyhogy vissza a bányába…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.