Vizsgahangulat…

Sajnos jóval lassabban haladok a jegyzeteléssel, mint kellene. És ez eléggé bosszant, pedig már alapból elég közel vagyok az ingerküszöbömhöz amiatt, hogy ez az anyag tiszta elméleti fizika, és így erősen kiráz tőle a hideg. Ugyan ma teljesítettem az elvárt minimumot, de nagyon keservesen. Ennél lehetne lényegesen gyorsabban is haladni, de folyton meg kell állnom gondolkodni, hogy is vannak ezek a dolgok, aztán meg elszörnyedni hogy “te jó ég, ezt még meg is kell tanulnom?” Na ez utóbbi kihagyásával is már sok időt lehetne nyerni. Ráadásul az asztal és a szék nem megfelelő magassága miatt kezd szétmenni a sok írástól a vállam… Nagyon remélem hogy a következő két napban ki tudom jegyzetelni a nem kevés hátralevő anyagot, mert a két és fél (mert csak délután kettőkor van a vizsga) nap tiszta magolási tanulási idő már így is kevesebb a kelleténél… Azért csak lesz valahogy… Sajnos megint úgy érzem magam, mint az elmúlt vizsgaidőszakokban; nagyon rosszul esik hogy nem haladok, és globálisan elegem van az egészből :-( Nem hinném, hogy a vizsgáig írok újabb bejegyzést, a tanulás iránti utálatot és a parázást megtartom a továbbiakban magamnak… Szerencsére a zene, amit múltkor vettem nagyon jó, néha amikor már nagyon-nagyon elegem van, akkor meghallgatom pl. ezt a számot:

6 thoughts on “Vizsgahangulat…

 1. Apu

  Petyuskám!
  Az élet sajnos nem habostorta, de azért együttérzésem.
  Legyen Veled az erő!
  Vannak más kellemetlen dolgok is, le tudod győzni ezt is, a lényeg, hogy higgyél magadban.
  Mondjuk ez nem csak 1500-3000-méternyi emelkedő, csak 50Km.
  Biztasson, hogy voltak már ezen az úton is túlélők.
  Üdv,
  Apu

 2. Flóra

  A túlélők mellett vajon voltak olyanok is ezen a “hosszú úton”, akiknek csak a földi maradványait találták meg a későbbi túlélők, mint a Mount Everesten?
  Peti, gondolj inkább vidámabb dolgokra, a csúcson szokott lenni csúcs-csokid, megéri az az 50 km szintkülönbség! :)

  Puszi, kitartás, Flóra

 3. Anyu

  De milyen jó lesz utána a szülinapi bulid, meg a hétvégi kirándulás, hogy a hazajövetelről és Flóráról már ne is beszéljek! Már csak egy utsó megpróbáltatás. Az Erő Veled van, én tudom.

  Puszi: Anyu

 4. Flóra

  Lesz szülinapi buli? Én csak TÚRÁról értesültem…
  Peti, itt a Föld, adj életjelet!

  Puszi, Flórád

 5. Péter I. Pápics Post author

  Szülinapi buli még itt lesz pénteken, majd este, a vizsga után. Elmegyünk vacsorázni meg sörözni :-) Mindenkinek köszönöm az együttérzést. Nem akar valaki esetleg tanulni is helyettem? Na jó…

 6. Anyu

  Szia!
  Mindenki csinálja a maga dolgát, Neked most a tanulás jut osztályrészül. Én is csinálok olyant, amit nagyon nem szeretek. Az élet már csak ilyen. Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, hogy a nemszeretem dolgokon is túl kell esni. Minél gyorsabban, annál jobb. Ezt tartsd szem előtt. Ha húzod az időt, csak a szenvedésed idejét hosszabbítod meg. Ha legyőzöd az undort, és hatékony vagy, korábban sor kerül a pihire, és még sikerélményed is lesz, hogy ügyi voltál. Ezt kellene Bálint öcsédnek is megérteni.

  Azért együttérzünk ám Veled!

  Puszi!!!!!! Anyu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.