Az utolsó elméleti fizika vizsgám…

… mert ezután már csak szigorlatom van belőle. Sikerült a “Termodinamika és statisztikus fizika” tárgyból a vizsgám, ugyan nem lett túl fényes az érdemjegy, de közepes tudásra nem szokás jobbat kapni. Azért ha belegondolok, hogy ez az eddigi legrosszabb vizsgán szerzett jegyem, akkor azért nincs nagy vész – mármint mivel a többi ennél mind jobb volt :-) A szigorlat két hét múlva jövőre következik. Az kemény menet lesz. Magam sem értem, hogy ment el már ennyi idő a vizsgaidőszakból. Lehet, hogy Flórának van igaza, és a Kar kiváló hallgatója oklevél helyett inkább a Kar kiváló halogatója címet kellett volna megkapnom :-) Érdekes hogy az élet más területén nem vagyok ilyen, soha semmilyen határidővel nem szokott gondom lenni, csak ezek a vizsgák ne lennének. A PhD Comics-ról egy diagrammal szemléltetném, hogy csökken az évek alatt a motiváció (ugyan nem vagyok PhD-s, de a “Get a job” állapotban érzem magam, illetve remélem, hogy van még pizza a hűtőben…):

Ma este viszont ünneplünk, mert Flóra lediplomázott! Büszke vagyok rá, hogy ilyen szépen fejezte be ezt az öt évet, főleg hogy mellette mindig dolgozott is valamit.

2 thoughts on “Az utolsó elméleti fizika vizsgám…

  1. Anyu

    Mindig csak ugyanazt olvassuk (kis aktualizálással). Értem én, az elméleti fizika vizsga elhalasztása annyi energiádat felemésztette, hogy már blogot sem tudsz írni…. Vagy nem történik semmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.