NightRide (3.)

A mai (hajnali három van, de azért visszadátumozom) éjszakai tekerés kicsit kalandosabbra sikerült az eddigieknél. Egész sokan voltunk, és folytatódott az a tendencia, hogy minden alkalommal eggyel több lány van köztünk. Még pár hónap, és igazán élvezni fogom ezeket az esi túrákat ;-) Szóval az este kalandosabb része az volt, hogy a Boráros téren sikerült szinte álló helyből “fejre állnom” (előre esnem), történt mindez úgy, hogy kiálltam a nyeregből, és valószínűleg tekerés közben véletlenül ráhúzhattam az első fékre… Így a magasan levő súlypont miatt a kis sebesség (10 km/h) mellett is szépen elemelkedett a hátsó kerekem, és csináltam egy fél bukfencet. Szerencsére még esés közben megfogtam mind magam, mind a biciklit, így nem történt jelentősebb anyagi/testi kár. Sajnos a csengőm és a jobb fékkarom kicsit meghúzódott, valamint a nyergem is kicsit meggörbült, de nem vészes (azért a következő szervizelésnél majd lehet hogy lesz egy csere), plusz a jobb könyököm kissé lehorzsolódott, de kaptam ferőtlenítőt, sebtapaszt, és a Gellért-hegyen még egy kötöző-kendőnek használható kisebb spanyol zászlót is (utóbbit egy Mariann nevezetű kedvesen mosolygó lánytól, aki mint kiderült, a nyáron mint önkéntes kinn volt a foci EB-n – van pl. közös képe Fernando Torres-vel! YNWA!).

A “hegyről” lefelé fékezve jöttem 60,3 km/h-val… Innen aztán megint át a városon, ki a múltkor is érintet pékséghez, majd vissza. Egyébként 300 HUF-ból vettem két meggyes kockát meg egy kakaós csigát! Hihetetlen – nesze neked recesszió. Sajnos így halottak napján nem úsztuk meg még egy baleset nélkül; a Nyugatinál Wilika és GriN valahogy elmérték a féktávot, amit Wilika első kereke nagyon megbánt – sinus hullámnak álcázva magát :-S Az eddigi NightRide-okon sosem volt baleset, szóval ez kivételesen egyszerencsétlen este volt. Ennél rosszabb sose történjen… Egyébként ez a mostani tekergés 57,17 km volt, és nem ez volt az utolsó :-)

Ui.: kíméljetek meg a “vigyázhatnál magadra”, “Úr Isten” és hasonló kommentektől, utoljára több mint tíz éve estem biciklivel. Azt hiszem ez most belefért.

3 thoughts on “NightRide (3.)

  1. lacalaca

    Mi az a 60… Mi Balatonfüreden hárman, kerék a keréken alakzatban integettünk a rendőrnek olyan 65-70 körül. Belterületen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.