Floorball VB

Ma kezdődött és december 16-áig tart Csehországban a VII. Floorball Világbajnokság. Mivel nekünk legközelebb januárban lesz meccsünk, így legalább nem maradunk izgalmak nélkül. Két divízióban (az élvonal az A, míg a második vonal a B divízió), azon belül is két-két 5 csapatos csoportban (A, B valamint C és D) kezdődnek meg a kűzdelmek. Mindenki játszik mindenkivel, majd a két legjobb jut az elődöntőkbe. A B divízió győztese jut fel az elit osztályba, míg az A divízió utolsó helyezettje esik ki és kerül le a B divízióba.

A VB két nagy esélyese sorrendben a svéd illetve a finn válogatott. A svédek eddig minden VB-t megnyertek, bár két éve a döntőben a finnek kis híján megszakították ezt a sikerszériát. Kétségtelenül a svédek a floorball “braziljai”, így talán csak az a kérdés, igaz marad-e az a mondás, hogy a floorball az a játék, ahol tizenketten rohannak a labda után, de a végén mindig a svédek győznek (Gary Lineker után szabadon). Meglátjuk, de én a svédeknek drukkolok, mégha nincsenek is rászorulva…

A B divízióban viszont szorítsunk a magyar válogatottért, akik két éve csak a döntőben bukátk el a feljutást, habár az ezüstérem akkor is erőn felüli teljesítmény volt. Most is már az elődöntőbe kerülést is jó szereplésként foghatnánk fel.

Szerencsére az interneten az összes meccset élőben közvetítik, méghozzá sokkal jobb minőségben, mint ahogy a nyáron az mtv a foci VB-t… Talán kicsit meglepő, de még a TV-ben is sok meccset láthatunk majd a Eurosport2 jóvoltából, sajnos a magyar licencek miatt általában nem élőben… További infók a Nemzetközi Floorball Szövetség honlapján, valamint a nemzetközitől eltérő meccsközvetítésekre a legegyszerűbb a port.hu-n rákeresni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.