Kerékpáros havi bérlet-matrica

És igen! Amit már az óév vége felé is tudni lehetett, az mostanra hivatalosan is megvalósult (itt a bizonyíték) – a BKV bevezette a “Kerékpáros havi bérlet-matrica” nevű bringás bérletkiegészítőjét, amit a szokásos havi bérletre lehet ragasztani, így +öccáé (500 HUF) a lelkes kerekes végre plusz jegyek lyukasztgatása nélkül szállíthatja hűséges társát a HÉV-en (na ez nem érint) és a Fogaskerekűn (háromszoros hip-hip-hurrááá). Végre! Egy pirospont a BKV-nek.

Csak aztán normális tavaszunk legyen, szép napsütéses, stb. De főleg: nem akarok hetekig esőt! Sem szemerkélőt, sem szakadót, semmilyet. Essen éjjel, de nappalra legyen száraz az út… Vagy legyen egy nap a héten, amikor jó sok esik, de a többi napon legyen már szép idő. Na.

5 thoughts on “Kerékpáros havi bérlet-matrica

  1. Péter I. Pápics Post author

    Sajnos nem (ha lenne róla fotóm, akkor az direkt a postba ment volna “beléje”). De februártól (január végétől) a szigorlatok után megint beindul a diplomaírás-nagyüzem, és mivel szeretnék mihamarabb végezni, terveim szerint akár minden nap feljárok majd a Kutatóintézetbe, és akkor lesz nemulass!

  2. lukkat

    Koratavasszal ez csudajó lesz a fogason (vége a rettegésnek, hogy jönnek az ellenőrök), de aztán meg nem szándékozom bérletet venni (kb ápr-máj-tól)….. akkor meg megint parázhatok
    (és persze panaszkodom még a Kőbánya- Csillebérc távolság miatt is……de ez nem hinném, hogy változni fog)

  3. Péter I. Pápics Post author

    Én meg vagyok elégedve mind az ELTE-Angyalföld, mind a CsKI-Angyalföld távolságokkal. Pont nem túl rövid és pont nem túl hosszú :) Öt perc tekerés az olyan demoralizálóan rövid lenne, reggel még fel sem ébrednék tőle :D

  4. Wilika

    Én a könnyed, reggeli 6-8 km-emmel (függően attól, hogy hol van első órám, és merre megyek) boldog vagyok. Nem nagy táv, de van benne minden. Lejtőről száguldás, autók közti renitenskedés, bringagyalogút, tisztes gyalogút, sok-sok szembejövő bringás, gyalogosok, esetleg meditatív Duna-látvány, és a végén egy csipetnyi hegymenet is akad. Hazafele mondjuk van, hogy megvisel a kissvábhegy, de nemrégiben voltam olyan felfedezőkedvű, hogy nekiindultam az Istenhegyi útnak is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.