Hóhelyzet

Elég régen volt már olyan, hogy a kertünkben 10 centi körül legyen a hótakaró vastagsága – az elmúlt években ez a szám inkább a legnagyobb hófoltok vízszintes kiterjedésére volt jellemző… Fél óráig… Most viszont az van, hogy tél van. De úgy igazán.

Voltam fenn a Normafánál, az Intézet kertjében konkrétan 20-30 centi hó volt már tegnap reggel, és az valószínűleg ma délelőttig még hízott is… Nem mondom, szép volt – konkrétan akkora havat utoljára Ausztriában láttam! Ráadásul most két napig szinte folyamatosan esett. Igazság szerint nem lenne ebben semmi rendkívüli, csak hát az elmúlt telek után azért ez már szinte sokkoló :) Azért az jellemző, hogy amikor a meteorológia volt a legfőbb hobbim, akor az Istennek nem tudott télen hó esni, most meg hogy bicajra szeretnék pattanni, arasznyi hó van az utakon… Meg barna, sós latyak… Viszont a következő napokban jön az olvadás, március 1-jén talán már 10°C is lesz, bár még minden nagyon bizonytalan.

4 thoughts on “Hóhelyzet

  1. sylverdevil

    annyira ne utálj, de itt utoljára a múlt héten esett (ha nem tévedek). ja igen, szombaton. vasárnap és ma is volt szerencsém menni kb 32 km-t. ma egészen jó idő (4-5°C is volt) :)
    úgy érzem közelít tavasz-kisasszony

  2. Péter I. Pápics Post author

    más boldogságán sosem szoktam mérgelődni, jó neked hogy tekerhetsz! Én csak sóvárogva szemezek a bringámmal meg a futárzsákkal, és minden nap nézem az előrejelzéseket, hogy mikor lesz már meleg :D

  3. MacGyver

    Nálunk is gyönyörű volt ám :-)

    Sajnos most nem tudom, milyen a helyzet otthon, viszont itt az egyetemen elég lehangoló, az északi épület déli oldalán már semmi hó nincs.
    Most lehetne mikroklimatológiai vizsgálatokat végezni az épületek körül :-)

  4. Péter I. Pápics Post author

    Én is láttam ma az ELTE körüli helyzetet :) Amíg megvoltak a szomszédban a hatalmas fenyőfák (tőlünk délre), addig mindig a mi kertünkben volt meg a legtovább a hó – ha már mikroklimatológia :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.