Egysebességes bicikli

Városi közlekedéshez – ha nincsenek nagyobb hegyek a közelben – felesleges a váltó, meg a sok sebesség a kerékpáron, elég egy jól eltalált áttétel, amivel (megfelelő edzettséggel) mindenhova el tud jutni az ember. Ezt jól mutatja az is, hogy Budapesten az ezüst Meridámat az idő 99%-ában 48/18-as, vagy 48/15-ös áttételen használtam (azaz elöl 48 fogaskerék, hátul 15 vagy 18), azaz az elmélet a gyakorlatban is bizonyítást nyert. Lényegében ezért merült fel bennem egy új, egysebességes bicikli vásárlásának gondolata. Persze a kevesebb alkatrész kevesebb karbantartást és kisebb súlyt is jelent! Így esett a választásom a már korábban bemutatott Mongoose Maurice-ra, melyet akciósan 95000 HUF-ért szereztem be.

Szerintem egyszerűen gyönyörű (ez a kép nagyban, és további fotók itt és itt), és nagyon jól is megy. 48/18-as áttét van rajta, így kb. ugyanannyit kell tekerni, mint a másik bringát, csak ez 4 kilóval könnyebb, plusz a tökéletesen egy síkban levő fogaskerekek miatt kisebb a súrlódás, és az időfutamkormány miatt áramvonalasabb testhelyzetben ülök rajta, így ugyanazt az utazósebességet (pl. stabil 30,7 km/óra = 90 RPM) könnyebb vele tartani. Ja, és nem utolsó sorban a singlespeed bringa az trendi, és van egy különleges feelingje ;)

A tegnapi NightRide-on már ezzel voltam (hétközben egy-két órát már tekertem vele hogy szokjam, mert azért máshol van a súlypont, máshol a fék, de nagyon hamar belejöttem), és mentünk is egy jó 60 km-t. Síkon a maximum, amit most ki tudtam pörgetni az 46 km/h volt (de 35 km/h-t tudok “kényelmesen” folyamatosan tartani), valamint az Alagútban megvolt az 51,7 km/h is, de az picit lejtett – viszont ennél sokkal gyorsabban már nem nagyon lehet pörgetni. Szerintem ez ezzel az áttétellel teljesen rendben van. A Margitszigeten “rendeztünk” is egy versenyt, és azon én értem a célba elsőnek (jól használtam a szélárnyékot). Egyébként az este folyamán még volt pár ilyen 1-2 km-es sprint, ezeken rendre 2-4. helyen haladtam, szóval edzésnek sem volt utolsó ez az esti tekerés. A bringával meg teljesen meg vagyok elégedve, egyelőre úgy tűnik, nagyon jó választás volt. Ja, meg vettem rá egy Cateye Strada sebességmérőt, az is elég tuti.

Technikai specifikációk (bocs, de angolul – és az SPD pedál az a másik bicajról került át): COLOR: Blue, FRAME: 4130 double butted Chromoly track frame, FORK: Chromoly track fork with investment cast crown and dropouts, CRANKSET: FSA Alloy (48T), BOTTOM BRACKET: FSA sealed cartridge, PEDALS: Wellgo alloy Shimano PD-M540, FREEWHEEL: Dicta 18T fixed gear, CHAIN: KMC Z410, RIMS: Alex PC19 double wall alloy w/ wear indicator, FRONT HUB: Formula track, sealed bearing bolt on 36H, REAR HUB: Formula track, sealed bearing, flip flop (fixed/freewheel), bolt on 36H, SPOKES: 14G stainless, BRAKE LEVERS: Tektro RX4.1, HANDLEBAR: Mongoose bull horn, STEM: Mongoose alloy Ahead, GRIPS: Velo gel cork, SADDLE: Mongoose, SEAT POST: Mongoose alloy w/ micro adjust clamp, TIRES: 700×25 Continental Ultra Sport 700×28 Continental Contact.

26 thoughts on “Egysebességes bicikli

  1. Aurus

    Valóban szépen klasszul néz ki, amúgy fixie is, vagy csak pusztán singlespeed (ezekről a képekről nem derül ki egyértelműen)?
    Amúgy én otthon a hegyikerékpáromat (de furán hangzik ez így, mindig angolul használom) városban szintén egy áttételben – a legnagyobban, bár az nem tudom minek felel megg – tekertem.

  2. Péter I. Pápics Post author

    Állítólag nagyon addiktív, de én a gondolatától is rosszul vagyok annak, hogy a pedál pörgesse a lábam, és nem fordítva :) Vannak olyan helyzetek, amikor rosszul esne, hogy folyamatosan megy a pedál, és nem támaszthatok be egy fix pozícióba. No meg a térdemet sem szeretném tropára vágni a fixis fékezéssel…

  3. Aurus

    Tényleg, erre nem is gondoltam.. Az ilyen fékezés pedig igen nagy butaság szerintem, hiszen egyrészt egészségtelen, másrészt mindig is az első kerék lassítja jobban a kerékpárt.

  4. Péter I. Pápics Post author

    Az első kerék dolog miatt ha megnézed a fixiket, azért a legtöbbön van első fék, csak a nagyon hardcore (és/vagy low IQ) egyének nyomják teljesen fék nélkül.

  5. sylverdevil

    németországban egyébként nemrég országos (tv híradókban is megemlítésre kerülő) balhé volt abból, hogy fék nélkül nyomatták(-ják) rengetegen és, hogy mennyire életveszélyes, etc.

    Péter: kell az a prizma? ;) nekem az ülés is kicsit “nagymamisnak” tűnik, ha érted mire gondolok. valami filigránabb darab szerintem jobban mutatna rajta, ha már egyszer amúgy sem a kényelemről van szó :)

  6. Péter I. Pápics Post author

    Hajjaj, azért utcai ruhában én nem fogok országúti nyergen tekerni, ez ami alapból rajta van egész jó, mégha ránézésre kicsit talán duci is :) A küllőprizma sajna kell, mert Belgiumban nem viccelnek és lazán 150 EUR a büntetés minden hasonlóért… Mégha a reflexcsíkos külsőm ezerszer többet ér is :D De legalább azon nem szőröznek kinn, hogy milyen lámpád van, csak legyen valami, ha sötétben tekersz.

  7. sylverdevil

    akkor a prizma megbocsátva, de bizonybizony mondom néked, el lett kényeztetve a hátsó feled ;D
    ha már nem fixi, rakjál rá ezerszer*11-es áttételt és forgathatod állva. nyereg sem kell :D

  8. Péter I. Pápics Post author

    na ezt megkaptam :D Azért 1000/11-el nem lehet valami könnyű elindulni :P Városi közlekedésben pedig gyakran előfordul, hogy 0-ról kell gyorsan utazósebességre kapcsolni.

  9. Zeo

    No, hadd gratuláljak én is a szépséghez. Szombaton, ha minden jól megy, megszemlélem élőben is :)

  10. garaboncias

    szia!

    mekkorának számit a vázméreted? érdekelne viszonyitás végett.. M? L? és az hány centisnek felel meg? állitólag elvannak számozva a vázak. igaz ez?

  11. Péter I. Pápics Post author

    58 cm-es, ami hivatalosan az L-esnek felel meg. És igen, el vannak számozva a vázak, de ez annyiban merül ki, hogy az én L-es vázamon S-es matrica volt… Szóval lemértük (meg kipróbáltuk melyik a jó méret) és úgy lett kiválasztva…

  12. Banzig

    Hello! Rakod még a gépnek? Én is vettem egy ilyet most a nagy hóba, ezért még ki sem tudtam próbálni. Az lenne a kérdésem, hogy kicsit kattyog a hátsó agynál a csapágy, ilyen jelenség neked nem volt? Vajon majd bejáratódik?
    Üdv:Gábor

  13. Péter I. Pápics Post author

    Szia! Bizony, rakom ám :) Ma sikerült is az első nagy esést bemutatnom vele, de semmi baja nem lett, még egy minimális nyolcas sem, pedig az első kereket nem kicsit vágtam hozzá a járdeszegélyhez… (Túl gyorsan akartam bevenni egy kanyart, és nem jött össze…) Szóval tartós darab. Ha nem a szabadondutó normális kattogására gondolsz (fixi-módban persze ez nem jön szóba), akkor nem tudom mi kattoghat, pontosabban semmi másnak nem volna szabad kattognia arrafelé.

  14. Banzig

    Nem a racsni hangra, hanem inkább ilyen csapágygolyó összeverődés. Lehet hogy szétkapom oszt megnézem inkább.:) Fixi módban zuhantál?

  15. Banzig

    Az enyém is már fent van a görgőn. Nekem hosszú távú célom a fixizés, de most első körben SS-el fogom kezdeni én is. A görőgn nincs hangja már, szóval lehet hogy csak bele kellett tekernem egy pár métert. No üdv!

  16. Banzig

    Hali! Azt esetleg tudod, hogy milyen fogaskerék kell rá hátul? Van ilyen kazettás meg menetes. Ki akarnám cserélni 17-re a 18-ast a fixi oldalon.

  17. Dani

    De abból van többféle benyúlású. Tehát a fék rögzítő csavarja és a fékpofákat rögzítő csavar közti távolság szerint csoporthosíthatók kis, közepes illetve nagy benyúlásúra. A kis benyúlású 40-50mm, ettől felfelé jön a közepes és nagy benyúlású. Azért van két érték, mert lehet fel-le mozgatni a fékpofákat 1 cm-en belül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.