Neuhaus újdonságok

A múltkori hosszú hétvége 467,53 kilométernyi tekerése után úgy éreztem nyugodtan megtömhetem magam némi csokival, így vettem fél kiló minőségi pralinét (kizárólag a Fresh Cream fajtákból válogatva), illetve az alábbi újdonságokat. Kellemes beszélgetésem vége az eladóval (és igen, nem csak a minőség emeli a Neuhaus-t a Leonidas fölé, de az is, ahogy az eladók a vevővel bánnak  – persze mindennek ára van…):

– Ajándéknak lesz?
– Nem, most csak magamnak.
– Az a legjobb :)
– Hát igen :D

Neuhaus Fruity Bars

20100531neuhausbars

Az új 45 grammos csokirudak közül három gyümölcsös töltelékkel került forgalomba (pontosabban kizárólag a Neuhaus boltok polcaira). Kívül mindegyik pont megfelelő fekete csokoládé (azaz nem túl keserű), belül pedig a következő töltelékekkel (és gyümölcsdarabokkal) találkozhatunk: Wild Strawberries, Orange Ganache és Raspberry Ganache. A legelső tökéletes, az eperdarabok és az eperdzsem fenségesen lágy és friss ízű tölteléket képeznek. A narancsos egy kicsit kevésbé intenzív, és főleg az utóíz erősen gyümölcsös, de ez teszi kerek egésszé. Végül pedig a málnás nekem egy ici-picit csalódás, ugyanis inkább érzem a málna tipikus málna-joghurtos ízét, mint az igazi gyümölcsöt. Összességében így sem adnék jelesnél rosszabb osztályzatot (főleg az epres rúdnak köszönhetően), de a málnás lehetne jobb is…

Értékelés: 5 alá (jeles)
Ár: 4.44 € / 100g

5 thoughts on “Neuhaus újdonságok

  1. Marci

    Már nem azért, de mindig azt hangoztatod, hogy ezek milyen minőségi (no offense, biztos azok) és -ezzel egyetemben- drága termékek. A legtöbb fejlett EU-s országban körülbelül ilyen árakon mérik még a Milkát is, így nem értem a felvetést.

  2. Péter I. Pápics Post author

    Ha visszanézed a csokis bejegyzéseket, látszik, hogy egy normális 100 g-os tábla csoki 1.5 € körül van – maximum. Ennek az árszintnek háromszorosa a Neuhaus legtöbb terméke. Minimum. Hidd el, ha ugyanannyi lenne a Milka csoki, mint a Neuhaus, akkor nem csak havonta-kéthavonta egyszer vásárolnék az említett csokoládémanufaktúránál…

  3. Marci

    Ahol én eddig jártam, ott 2-3-4 euro-ért (inkább az utóbbi kettő) adták a 100g-os átlagos csokikat (e.g. Milka és társai), csak ezért gyanús ez a prémium minőség dolog. Biztos csak én vagyok sznob, nálam egy kicsit máshol van a lélektani határ, mindegy :)

  4. Péter I. Pápics Post author

    Az az árszínvonal (4 eurós Milka tábla azért elég ütős lenne…) Skandináviára lehet jellemző (ha nem talált, akkor így jártam…), de egyébként sem az a lényeg hogy mennyibe kerül, hanem hogy örömöt okozzon ;) Ettem én már pocsék drága csokit és isteni olcsó csokit is. Pl. a legelső Lindt tábla emitt: http://papics.eu/blog/?p=150 – nagyon finom és nagyon olcsó volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.