Első bejegyzésem az egyetemről

Mármint helyileg… Igazából a tegnapi nap csúcs szuper lett, megint sikerélmény volt a programozás, és a gyeplabda is. Utóbbi egyre jobban megy – “totál bele vagyok zúgva” ebbe a sportba! Kár hogy csak heti egyszer van… Viszont ma egyelőre szívás van, mert fel akartam rakni az Ubuntu 7.10-es új verzióját (linux), szépen frissítette is magát a rendszer, először be is boot-olt, aztán többet nem… Blank screen… Na, ezen a ponton kicsit morci lettem. Főleg hogy előtte a Windows meg nem találta meg a hálózati nyomtatót és át kellett váltanom linux-ra, hogy egyátalán nyomtatni tudjak… Na most szépen hazamegyek, eszem valamit, és letörlöm az egész linux particiót a merevlemezről, majd szépen ráinstallálok egy friss Ubuntu 7.10-et, amit pont most töltöttem le. Ilyen letöltési sebességet még nem pipáltam:

downloadspeed.jpg

Ha valaki nem tudná rendesen elolvasni, 3721 KB/sec!!! És volt 4000 fölött is, de ez egy jó átlag… Hát otthon ennek az 1/10-e a csúcs. Na akkor most irány haza. Egyébként tegnap este még befejeztem egy fordítást a Kéktúrás oldalon, szóval haladok szépen, hétfőre talán kész is lesz az egész :-)

Update otthonról: elolvastam a Release Notes-t, és hát nem benne van ez a jelnség!… A lényeg az, hogy a) nem szabad frissíteni egy driver-t, b) kell egy kicsit ügyeskedni egy config file-ban… Egyébként leszedtem a linux partíciókat, és még él a gép, hál Istennek…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.