Holnap megyek haza!

Na egy gyors beszámoló az elmúlt napokról: kiderültek a vizsgaidőpontjaim: január 14. (Asteroseismology), január 24. (The Milky Way Galaxy) és február 1. (Solar Physics) – ez utóbbit én kértem szülinapi ajándéknak, mivel ha mondjuk 24-e elé rakatom, akkor mi a francot kezdek itt magammal az utána levő 10 napon keresztül? Így majd szép nyugisan ráérek tanulni, beiktathatok szünnapokat, meg ilyenek. Minden nap ezen a Solar Physics-es beadandón dolgozom, már 8 oldal megvan a maximum 10-ből, de már nagyon nem bírok koncentrálni. Eleinte segített hogy otthon rossz a net, de ma már tényleg csak a holnapi hazaútra bírok gondolni. Kedden a Milky Way Galaxy professzora azt mondta, hogy nagyon professzionális kinézete van a beadandómnak (legalább a kinézete az :-D) – mire nem képes egy A&A stílusfájl… Tegnap délelőtt megejtettem az utolsó bevásárlást, és kihasználva hogy mindenki más egyetemen volt meg dolgozott, nagy nyugisan, minden tömegnyomorban való szenvedés nélkül beszereztem a karácsonyi ajándékokat is :-) Egy egész polcnyi ajándékot viszek haza! Már kinéztem azt is, hogy melyik vonattal megyek a reptérre, kinyomtattam a repülőjegyemet, és a menetrendet is. Ma még 13:30-ra megyek egy napfizikás PhD-védésre, aztán este gyeplabda, holnap reggel egy gyors mosás és repülök haza! Juhú! Ja, az ilyen reakciókért érdemes (angol) honlapot csinálni a Kéktúráról (idézet az index.hu Kéktúra fórumából):

Belenéztem a hivatkozott oldalakba! Hatalmas gratula!!!! Mostanában, sajnos kevesebbet tudok foglalkozni az információk felkutatásával, rendszerezésével de ez a munkamennyiség, mely az oldalak mögött van, ledöbbentett. Külön elismerésem azért, hogy önzetlenül megosztod mindenkivel az információkat, ellentétben egyesekkel.

3 thoughts on “Holnap megyek haza!

  1. lacalaca

    Vigyázz az utolsó napos vizsgákkal, én is jót mókáztam vele… Elutazás előtti napon reggel vizsgáztam, a titkárnő délutánra ígérte a vizsgalapomat, aztán nem lett meg. Másnap reggel bőrönddel be a Max Planck Institutba, van papír? Hátizé, a tárgyam, amit felvettem régi rendszerű, nem kredites, jövőre nem lesz, ezért nem is lesz belőle kredites, úgyhogy nem tudnak ETCS-t ráírni. Ekkorra már ott volt az intézet fő tanulmányi embere is. Kérdezik, meddig leszek még Németországban? Mondom, hogy még két órát…

    Gyors emailcím-váltás a főemberrel, budapesti levélcím felírása a titkárnőnek, ide küldhetik, ha lesz belőle valami. Szerencsére lett!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.