Híradó (2008.07.13.)

Belföld: a mögöttünk álló, péntekkel meghosszabbított hétvégén a szokásos túratársakkal (Eszter és Tomi, valamint most még Ági és Peti társaságában) teljesítettük az Országos Kéktúra 26. számú túráját Boldogkőváralja és Sátoraljaújhely között a Zempléni-hegység déli vidékén. A túra nagyon szép volt, a nagy meleg is sokkal elviselhetőbb volt az erdőben, mint mondjuk Budapesten… Leírás, képek, meg a megszokott hasznos és érdekes dolgok majd lesznek, most rögtön sajnos nincs időm ezzel foglalkozni, de jövő héten a munkakapok estéjén majd igyekszem haladni, így legkésőbb a nyaralás alatt meg lesz ez is.

Utazás: szeptember 9-14-ig Svédországban (Stockholm, Uppsala) leszek a belga diákok egy kisebb csoportjával, akikkel az őszi-téli félévben együtt tanultam Leuven-ben. Már megvan a repülőjegyem is, szóval ez biztos. Ráadásul 10-én pont Stockholmban játszik a magyar labdarúgó válogatott VB selejtezőt Svédország ellen… Nem lenne rossz kimenni a meccsre… Augusztus 15-17-ig pedig a Retyezátban (Románia) túrázom Eszter és Tomi társaságában, így a következő két hónap nagyjából munkából és utazásból fog állni (a júliusi svájci és ausztriai hetekkel)! Jó lesz. Közben még egy-két hétvégén megpróbálok összehozni egy kis kéktúrázást is, így október táján akár a kék végére is érhetek!

Technika: a one.com 3 GB-re növelte a tárhelyemet! Ez nagyon jó, nem kell visszafognom magam a blogra szánt képeket illetően, illetve a honlapomra is több dolgot pakolhatok fel, ráadásul mindezt ugyanannyirét, mint eddig (1,25 EUR / hó)!

Tudomány: A Google Earth szoftver segítségével a tegnapi naptól többek között már teljes Magyarország területét is legalább 2,5 méteres felbontásban lehet böngészni a most beépített Spot képek jóvoltából. Ez már csak azért is örvendetes hír, mert így nyernek igazán értelmet a kéktúra során készített GE-ben megnyitható fileok, melyek a kéktúrás oldalamon már régóta elérhetőek. Szerintem ez a legjobb szoftver, amit valaha is kitaláltak :-)

3 thoughts on “Híradó (2008.07.13.)

  1. MacGyver

    Szia!

    Mik a tapasztalataid erről a one.com szolgáltatóról? Illetve a kéktúra.eu-t miért az extra tárhelyéről üzemelteted, ha van ilyen táhelyed is?

    Csak mert ez a 1,25 EUR / hó gyanúsan olcsónak tűnik. Meg nézem a honlapját, a nagyobb csomagjai is “elég kedvezőek”. Milyen az ügyintézés náluk? Lehet ilyet regisztrálni itthonról is?

  2. Péter I. Pápics Post author

    Teljesen jó tapasztalataim vannak, eddig nem volt semmi problémám velük. Egy belga diáktársam ajánlotta őket, amikor kinn voltam Erasmuson, mert ő is náluk üzemeltet honlapokat. A kéktúrás honlap azért az extrán van, mert azt még korábban kezdtem csinálni, és annak meg még nem néztem utána, hogy egy tárhelyen lehet-e elkülönített domainek alá tartozó dolgokat tartani… mert ha lehet, akkor majd természetesen átteszem azt is a one.com-os tárhelyem alá. Az interneten kell elkezdeni a regisztrációt, az ad egy pdf-et, kinyomtatod, aláírod és elfaxolod. Két nap alatt megcsinálnak mindent. Lehet itthonról is regisztrálni :-)

  3. MacGyver

    Jó, kösz! Megfontoljuk az áttérést.
    Még maradt egy rakatnyi technikai kérdésem (subdomain, .hu, stb), de ezeket inkább megtartom az ügyfélszolgálatuknak, hadd dolgozzanak :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.