Sáros, 40 km-es búcsú a teljesítménytúrázástól

Ma volt a Dél-Börzsönyi Kilátások nevezetű teljesítménytúra; 40 km Zebegénytől Zebegényig – csak közben bejártuk (Tomi, Tomi munkatársa, Peti és én) a Börzsöny teljes déli részét. Igazából nem sok kedvem volt már ennyit túrázni, de nem vagyok benne biztos, hogy még tavasszal lesz időm elmenni a Kéktúra utolsó szakaszára, ami azt jelentette volna, hogy kicsúszok az MTSZ aranyjelvény teljesítésére rendelkezésemre álló két éves időkeretből. Most ezzel a túrával megvan a hiányzó pontszám, köszönöm, ennyi egy időre elég is volt. Hogy mennyire, azt még nem tudom, de évekre. Inkább bringa, bringás kirándulás, bringa nélküli kirándulás, de ez a monoton menés már kicsit unalmas. Ez van, változom én is.

A túra egyébként nem volt rossz, az idő a nap nagy részében kabátnélküli volt, csak az a sár ne lett volna. Bődületesen nagy dagonya volt ugyanis az út háromnegyedén, ami először is lassított minket (azért nem hogy szintidőn, de 10 órán belül beértünk), másodszor pedig a cipőm és a nadrágom úgy néz ki, hogy “öröm” lesz kitisztítani őket… Igazából nem vagyok valami fáradt, csak a talpam szokás szerint nem viselte túl jól a bakancsot 30 km után – vízhólyagom persze így sem lett, csak úgy nézett ki, mint az ember keze, ha sokáig áztatja magát a vízben (a cipő nem ázott be, csak befülledt… de nagyon). Pár képet is csináltam, azok fenn vannak a korábban beharangozott Mindennapok mappában a flickr-en. Majd még utoljára írok beszámolót is a honlapomon – majd ha ráérek és kedvem is lesz hozzá. Ja, és láttam bal- meg jobboldali melléknapot is (semmi közük a parlamenti patkóhoz). Update: beszámoló itten.

6 thoughts on “Sáros, 40 km-es búcsú a teljesítménytúrázástól

  1. Péter I. Pápics Post author

    Még jó hogy befejezem, csak az nem biztos, hogy még az államvizsga előtt. De nincs is annál biztosabb dolog a halálon kívül, minthogy befejezzem!

  2. Mama

    Én is gratulálok! Hát ez a fajta túrázás tényleg unalmas lehet, de azért messze még az államvizsga, addig lesz még időd néhány kellemesebb túrára.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.