Telefonszám és lakáskeresés

Mivel ellenkező esetben hosszú és bosszantóan unalmas lenne, mostantól csak az elintézett dolgokról fogok beszámolni – a még elintézetlenekre nem is akarok gondolni :) Legyen annyi elég, hogy ami problémám van, az a többi új PhD-snak is megvan, tudnak róla az intézetben is (mostanában realizálták ők is…), és azt mondták, hogy ne aggódjunk, meg lesz oldva. Hát jó, akkor nem aggódom…

Szóval hétfőn azzal kezdtem, hogy lett belga telefonszámom (0032471190453) a Proximus-nál, mert ők a legjobbak és legolcsóbbak, meg mert két éve is náluk volt. Aztán a Kotwijs segítségével mindenféle paramétert állítgatva kikerestem egy sor az igényeimnek megfelelő úgynevezett studio-t (lényegében egyszobás lakás kis konyhával és fürdőrészleggel), majd gyorsan körbebicikliztem (mert kedves vendéglátóm régi bringáját használhatom, míg az enyém nincs itt) a listáról kiválasztottakat. Ami kívülről nem tetszett, azt egyből kihúztam, majd a maradék egy részét (főleg azokat, melyek nagyon jónak tűntek) felhívtam, hogy kérjek időpontot, hogy belülről is meg tudjam nézni őket. Így keddre három hely megtekintését sikerült betáblázni.

Az első nem volt rossz, de az ablak egy tűzfalra nézett (ami sokat rontott az összképen). A második azon a nagy diákrezidencián volt, ahol két éve laktam, de ott semmi nem tetszett, vagy ami tetszett, az nagyon drága volt (meg két személyes…). A harmadik – este hétkor, mikor már kezdtem kicsit elkeseredni – viszont teljesen megfelelt. Itt két studio is tetszett, de csak az egyik volt már szeptember 1-jétől szabad, így magától értetődően azt választottam. Viszont részletek, fotók és cím majd később, ha beköltöztem – csak hogy fenntartsam az érdeklődést :) Viszont a szerződés már alá van írva és az imént el is utaltam a szeptemberi bérleti díjat.

Internetem egyelőre csak az egyetemen/intézetben van (ez a kettő ugyan az – csak a tisztánlátás kedvéért), de most megyek, mert még boltba is szeretnék menni, az meg 20:00-ig van nyitva. Majd jelentkezem. Ja, és éljenek a belga szendvicsek, de erről is részletesebben majd később :)

6 thoughts on “Telefonszám és lakáskeresés

 1. Mama

  Hát sok puszi Magyarországról!Látom, nem unatkozol, de elég hamar lett eredmény is, hiszen valójában már van lakásod. Majd a többi is elintéződik.Figyelek ám, hogy mi újság nálad!

 2. Aura

  Lehet érdeklődni, hogy mennyiért találtál szállást? Én épp újra keresek, de az árak elég súlyosak, pláne kezdetben… (Szóval csak érdekel, hogy mi a helyzet a “szomszédban”..)

 3. Péter I. Pápics Post author

  500 EUR + áram (kb. 25) per hó. Új építésű házban, csendes utcában, 30 nm-es studio. Általában 400-500 között vannak az árak ebben a kategóriában, de határ a csillagos ég…

 4. Aura

  Ez nem hangzik rosszul a minőséghez képest! Itt sajnos szinte lehetetlen jó helyet találni (gondolom a népsűrűség miatt (is)) – de még nem adtam fel… :)

 5. Flóra

  Szia! Remélem, a meglepetés-hívás elég bizonyíték volt arra, hogy olvasom a blogot időnként! :) Az e-mailre is válaszolok majd, csak kicsit el vagyok havazva, a szept. nagyon húzós lesz munka szempontjából, 2 pályázatot is be kell adnom.
  Puszi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.