FoMu Antwerpen

Már a falmászás lefixálása előtt megbeszéltük Jonas-szal, hogy szombaton elmegyünk Antwerpen-be és (többek között) megnézzük a fotómúzeum – azaz a FoMu – aktuális kiállításait. Reggel az előző hosszú este után kissé nehéz volt felkelni, és a fél tizes találkozó is igen korainak érződött, de azért egy gyors reggeli után – mi mást ehettünk, mint belga szendvicseket – rendben elértük a vonatot, és egy órával később már a gyémántok fővárosában voltunk. Antwerpen mit sem változott az elmúlt két év alatt, továbbra is vásárló emberekkel van tele, ráadásul most az idő sem volt a legjobb, de azért sikerült meglátnunk benne a szépet.

20091107antwerpen1

Egy gyors terepszemle után egy a katedrálishoz közeli étteremben ebédeltünk, és bár az adag nem volt túl nagy, finomnak finom volt (ananászos curry-s csirke, de megkóstoltam Jonas kagylóját is – ezzel kapcsolatban annyit mondanék csupán, hogy én maradok a szárnyasoknál), és ez a lényeg. A nap nagy részében egyébként fényképészetről beszélgettünk (mily meglepő), így sikeresen újra elbizonytalanodtam, hogy Canon EOS 500D-t vagy 50D-t kéne-e vennem… Jonas szerint ugyanis túl jól fotózom ahhoz, hogy megelégedjek egy 500D-vel. Ugyan ebben van “némi” igazság, de nem tudom, gondolkodnom kell… Ebéd után tehát elsétáltunk a FoMu-hoz, és bő másfél óra alatt körbejártuk az egészet. Igazából főleg az az időszakos kiállítás volt érdekes, amiért mentünk, a többiek nem annyira. Egy belga fotóriporter (Michiel Hendryckx) Európát átszelő útjának fekete-fehér képeit mutatták be (Dolen. Onderweg in Europa.), és volt a kiállított darabok között nem egy, ami előtt egész sokat álltunk.

20091107antwerpen2

Régen voltam múzeumban, de ez mindenképpen megérte (arról nem is beszélve, hogy 26 éven aluli diákként kemény 1 € volt a belépő). Két zápor között még a naplementét is sikerült elcsípni a csatorna partján (lásd a fotót fent), majd a hatos vonattal jöttünk vissza Leuven-be. Jó nap volt ez is.

3 thoughts on “FoMu Antwerpen

  1. Péter I. Pápics Post author

    Értesíteni foglak, mert eladósorba fog kerülni, de csak karácsony és újév között leszek otthon, és akkor is csak Pesten… nem tudom ez neked mennyire gond. Neked szívesen adnám is, úgyhogy az ár nem hinném hogy probléma lenne, biztos kiokoskodnánk valami megfelelőt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.