Rántotta

20100213rantotta

Isteni rántottát csináltam vacsorára :) 3 tojás, 10 deka szalonna, egy teljes fej vöröshagyma, egy hatalmas kaliforniai paprika, kevéske reszelt fokhagyma, só és egy adag reszeltsajt. Magos barnakenyérrel, tormával és ketchuppal fogyasztottam (plusz 100%-os narancslé). Még a végén tényleg fogok néha főzni is…

Pénteken egyébként végre felszereltem a pedálokat a bringára (nagyon pöpec), aztán este egész jól ment a falmászás, végre már egy 5b nehézségű utat is meg tudtam csinálni (esés meg hasonlók nélkül, két 5a-val való bemelegítés után). Szombaton hajnalban meg akartam nézni a téli (mi más is lehetne ilyen időben…) olimpia megnyitóját, de ez kimerült abban, hogy benyomtam a TV-t a MacBook-on, és aludtam, szóval félóránként láttam vagy 5 percet… Öreg vagyok én már ahhoz, hogy reggel háromkor nekiálljak egy három órás közvetítésnek. A lényeget azért a délelőtti ismétlésben átfutottam. Aztán igazából kissé össze-visszára sikerült a nap, mert ebéd után elmentem szerezni pár (6) hosszabb (10 mm-es) csavart, mert a Shimano csavarok rövidnek bizonyultak a Sidi cipőhöz (a klipsz rögzítéséhez). Nos, ezt ingyen megkaptam a szokásos boltomban, majd eltekertem az egyetemre, hogy felszereljem a klipszeket (még mindig ott van a bringa és az új cipők is), de ott jöttem rá, hogy nem a futártáska van nálam, amiben az imbuszkulcs készletemet hordom… Szóval tekerhettem haza, majd vissza, aztán kiderült, hogy mégis elég hosszúak az eredeti csavarok, így végül azokat használtam. De most már ez is megvan, és tényleg csak a jó (jobb) idő hiányzik ahhoz, hogy végre az új bringával tekerhessek. (Na jó, az iroda előtti folyosón már kipróbáltam :D). Ezután tehát másodszor is hazatekertem (táskámban a cipősdobozzal, amit megtömtem a bicikli papírjaival, alkatrészdobozokkal, lényegében mindennel, ami a bringához a helyszínen már nem kell – csak hogy rendet tegyek végre az irodában az asztalomon), majd még elgurultam vásárolni (pl. a rántottához paprikát, meg pár apróságot). Egyébként meg elegem van a hidegből. A tél most már monnyon le!

2 thoughts on “Rántotta

  1. Anyu

    Monnyon ám le, de nagyon gyorsan! Irigyellek. Jó dolgod van, és mindig történik valami jó Veled. Én is változatosságot kérek!!!!!

  2. Flóra

    Én is úgy keltem fel, hogy egy dologra nagyon vágyom: “Nyitnikék”! :)
    Különben van szakácskönyved, igazán főzhetsz abból is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.