Az elmúlt hetek

Végre van egy kis időm írni, így mielőtt belekezdenék a Kanári-szigeteken átélt események részletezésébe – mely egy jó hónapig tölti majd meg többé vagy kevésbé érdekes tartalommal a blogot -, ejtenék pár szót az elmúlt időszakról. Ilyen kevés poszt ugyanis még soha nem volt a blog történetében, és hogy most mégis így történt, az azzal magyarázható, hogy bazi sok dolgom volt, és egyszerűen sem időm, sem energiám (sem kedvem) nem volt még azzal is időt tölteni, hogy esténként hulla fáradtan blogot írjak.

Munka – na az volt dögivel. Nem egy hétvégét töltöttem az intézetben, hogy készen legyen a cikkem e hét szerdára, mert obszervatóriumi munka mellett nem igazán lehet még mást is dolgozni. Szerencsére a sok fáradozás meghozta gyümölcsét, és szerda este hét órára elkészült a végleges verzió (a témavezetőimmel való hosszas iterálás eredménye képpen), amit már el lehetett küldeni az összes társszerzőnek véleményezésre. Most két hetük van kommentálni, és utána jöhet az a lépcsőfok, hogy beküldjük a folyóiratnak, ahol publikálni szeretnénk. Ott még lesz egy bíráló, aki valószínűleg egy kisebb-nagyobb adag kérdést fel fog tenni a kutatással kapcsolatban, és ha azokat sikerült kielégítően megválaszolni, akkor valószínűleg elfogadják publikálásra a cikket. Aztán ha egy hónap múlva “hazaérek” a Kanári-szigetekről, akkor már ott vár a következő kutatás tárgya, szóval egyből neki is lehet majd kezdeni ;)

Kontaktlencse – mindig is idegenkedtem a gondolattól, hogy valamit közvetlenül a szememre kelljen raknom, és soha nem volt igazán gondom a szemüveggel sem, de elérkezett az idő, hogy én is kipróbáljam, milyen is kontaktlencsét viselni. Na jó, a fő indok az volt, hogy szükségem volt biciklis szemüvegre, mivel 1) a rendes szemüvegem mögé befúj a szél és lejtőn lefelé emiatt elkezdek könnyezni, ami elég hamar előidézi azt az állapotot, hogy nem látok, továbbá 2) napsütéses időben szimplán kifolyik a szemem a sok fénytől. Így először is vettem egy Oakley Jawbone szemüveget fényre sötétedő Transitions lencsével, illetve elmentem optikushoz, hogy elintézzem a kontaktencse kérdést. A biciklis szemüveg valami isteni (majd lesz róla kép meg videó a következő bejegyzésben), mondjuk ennyi pénzért el is várom hogy az legyen. A kontaktlencse is nagyon jó, sokkal jobb mint vártam, de azért betenni még mindig nem két másodperc… Egyébként egynapos, eldobható lencséim vannak (1 Day Acuvue Moist, D -1.00, BC 9.0, DIA 14.2), így nem kell tárolással meg tisztítással vacakolni, és csak akkor hordom, ha sportolok valamit (biciklizéshez és floorball-hoz nagyon jó dolog). Egy szó mint száz, megérte kipróbálni (és biciklizni is összehasonlíthatatlanul jobb így – arról nem is beszélve, hogy végre igazi kerékpárosnak nézek ki :D).

Sport – túl sok sportra sem volt időm mostanában, de azért egyszer-kétszer el tudtam menni biciklizni. Ezen felül múlt vasárnap egész napos floorball rendezvényt szervetett a csapatom Kraainem-ben, melynek keretein belül két edzőmeccset játszottunk (egy győzelem és egy vereség, mindkettő a velünk egy szinten – azaz a belga első osztályban – szereplő csapatok ellen), majd délután barbeque-val zártuk a napot. Így egy edzés és két edzőmeccs után most egy hónapig megint nem lesz floorball ütő a kezemben, és az idény első két meccsét is ki kell hagynom… De hát ilyen a csillagászok élete.

Sörök – az elmúlt hetekben újabb ízek kerültek fel a listámra, nagyban köszönhetően egy a nyár vége felé nyílt hangulatos kis helynek (a katedrális tőszomszédságában), ahol 183 különböző sör van a sörlapon. Az egyetlen probléma ezzel a sörözővel/kávézóval, hogy nagyjából 20 ember fér el benne, így volt már, hogy máshová kellett mennünk, mert tele volt… Végül tehát itt az új ízek listája, mellyel 93-ra nőtt a kóstolt belga – plusz holland trappista – sörök száma: St. Feuillien Bruin Réserve, Vedett Extra White, Leffe 9, Augustijn Donker, Chapeau Banana, Pannepot 2009, La Trappe Tripel, La Trappe Quadrupel, St. Feuillien Tripel, St. Feuillien Blond, Barbãr Winter Bok, Gusto 1833 Ruby Red.

Most Tenerife szigetén ülök 2360 méter magasan az obszervatórium szállásán, de erről majd a következő bejegyzésben :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.