Második munkahét

Mondjuk pont a munkárol nem sokat fogok írni. Python-ban programoztam, meg cikkeket olvastam, ennyi. Kedden voltam az International Office-ban, és bemutattam a diplomám eredetijét, így nem kell kínkeserves úton hivatalos másolatot kérni az ELTE-től… Persze ezt a lehetőséget úgy kellett kihúzni az itteniekből (mindemellett mondjuk mindenki nagyon kedves és segítőkész). Továbbra is tartom azt az elképzelésemet, hogy még szeptemberben lesz diákom :) Mivel ez volt az első nap, hogy a saját biciklimmel mentem dolgozni, egyből be is gyűjtöttem az elismerő szavakat – mondtam én, hogy ez a bringa itt is menő lesz.

Szerdán munka után Ilse-hez (ERASMUS alatt vele is egy évfolyamon voltam) mentünk Brüsszelbe (pontosabban Uccle-be), aki talán kicsit meglepő módon a Belga Királyi Meteorológiai Intézetnél csinálja a PhD-ját. Az estét egy kicsi, de kellemes polasz étteremben kezdtük vörösborral és pizzával. Utóbbi – nekem mindenképpen – az elmúlt évek legjobbja volt. Egyszerre volt hatalmas (lelógott a nagy pizzás tényérról), ízletes (tökéletes tészta, nem túl száraz, vékony, mennyei feltétek: sonka, hagyma, gomba, sajt, tojás) és nem túl drága (8 EUR). Ráadásul a társaságból ketten nem is bírtak a sajátjukkal, így végül kicsit több mint másfelet ettem – jól is laktam rendesen, a többiek meg értetlenül nézték, hogy bírok ennyit enni, és emellett hogy tudok ilyen vékony lenni :) Eztán hosszú beszélgetés, képnézegetés, zenehallgatás és sörözés (Stella Artois) kezdődött Ilse lakásán, ami egészen hajnali egy körülig tartott, így már kettő óra is elmúlt, mire ágyba kerültem…

Ennek meg is lett a hatása másnap, mégpedig az, hogy a délelőtt katasztrófális volt – szerencsére az ebéd után elfogyasztott káve (az első kávém az Intézetben) rendesen felpörgetett, így délután elég jól dolgoztam. Munka után páran elmentünk kebabot enni. Úgy látszik ez egy ilyen hét, de ez is isteni volt. A hely nincs messze a Heverlee-i vasútállomástól (Heverlee Leuven egyik külső része, itt van az egyetem is), és a kebabjuk egyszerűen mennyei. Egy nagy, csirkés változatot ettem (azt hiszem ez is 8 EUR volt, de lehet hogy 7, már nem emlékszem), és komolyan mondom minden tökéletes volt benne, méretre meg akkora volt, mint három-négy otthoni gyros. Magát az evést már Robin lakásán hajtottuk végre (micsoda megfogalmazás), és amilyen okos vagyok, a pulcsimat sikerült otthagynom, így miután Valery visszafurikázott az Intézethez (ahol a cuccaim és a bringám volt) első utam ugyanoda vezetett vissza… Este mostam. Az új hely jó, de a mosó-program és a szárító-program is 10 perccel hosszabb, mint a réginél.

Pénteken megszerveztem, hogy legyen aki felfúrja a falamra a nagy képet, szóval hétfőn ez is megoldódik. Voltunk Nadia diplomaosztója utáni fogadásán, ahol sajnos csak pia volt (fene az ingyenélő fajtánkat :D), pedig addigra pont elég éhes lettem. Kiderült viszont, hogy miért nem jött vasárnap senki biciklizni: Kristof beteg lett, és nem emlékezett, hogy pénteken már nekem is szólt, hogy mennének, így engem nem értesítettek, hogy mégsem lesz – viszont jövő héten újra nekifutunk ugyanannak a tervnek. Ha minden jól megy.

Szombaton elköltöttem egy halom pénzt :) De most már igazából minden megvan, amire szükségem van (kivéve egy normális rongyszőnyeget, és egy faliórát vagy még egy képet). Vettem egy Apple AirPort Express-t (így most már van WPA2-vel és MAC-szűréssel ellátott szuperbiztos saját WiFi hálózatom – már az ágyból is tudok netezni :D), egy biciklis szerszámos-dobozt (eszméletlen jó, most már mindent meg tudok szerelni saját magam, valamelyik nap majd kikapom a monoblokkot és megnézem hogy csak lazán van benn, kevés a zsír, vagy maga a monoblokk a ludas a kattogásban), seprűt, terítőt, alátéteket, fűszereket, fakanalat, serpenyőt (profi TEFAL cucc), késeket, mosószert, mérőedényt (amin liszt, cukor és só beosztás is van a folyadék-mérce mellett), stb. Még filc alátéteket is szereztem az asztalok és a székek lábai alá – föl is raktam, minden szuper :) Ha minden jól alakul, jövő héten megszületik a lakásomat bemutató képes, videós bejegyzés is! Kicsit olvashatóbbá tettem a blogot is, megnöveltem a betűméretet és a sorközt, valamint átálltam Helvetica betűtípusra. Vasárnap megírom az utolsó Naprovatom a Meteor-ba.

3 thoughts on “Második munkahét

  1. Mama

    Olvasom ám szorgalmasan a beszámolóidat, és örülök, hogy nem unatkozol. Bővebben e- mailben Puszi: Mama

  2. Flóra

    Látom ám, hogy munka címén végre elkezdtél élni… Érezd jól magad! (És nem ér munkaidőben kilométeres e-maileket írni a semmiről!!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.